borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Göçmen Börek

Göçmen börek, Trakya mutfağına ait süt ve lor kullanılarak yapılmaktadır. Dızmana olarak bilinen bu börek Selanik ve Rodop göçmenleri tarafından sıkça yapılmaktadır. Trakya göçmenlerince 'dızmana' olarak bilinen gömen böreği yumuşak bir pidedir. Göçmenlerin farklı farklı yerlere yerleşmesiyle birçok isme sahip olan bu börek genel olarak göçmenlere ait olduğu için 'göçmen börek' olarak adlandırılır.

Göçmen Börek (Dızmana) Malzemeleri
Hamuru İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 6 bardak un
  • 1 paket yaş/ kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
İçi İçin
  • 300 gram lor, çökelek ya da peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  tuz

Göçmen BörekHazırlanışı


Derin bir kabın içine unu havuz şeklinde elimizle açtıktan sonra içine maya, toz şeker ve ılık suyu dökerek mayanın erimesini sağlayın. İçine süt ve tuzu da ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamını içine un ve ılık su ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar ayarlayabilirsiniz. Mayanın kabarıp hazırladığımız hamurun 2 katı olana kadar üzerini örterek dinlendirin. Hamur kabarana kadar içini hazırlayabilirsiniz. Öncelikle maydanozları ince ince doğrayıp bir kabın içinde lor ve tuzla birlikte karıştırın. Hamurdan büyük bir beze koparıp merdane yardıyla hamuru uzun olacak şekilde açın. Hamurun içine lorlu iç harcını koyun. Hamuru yuvarlayarak sardıktan sonra 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine hamurları yerleştirin. Üzerine ve yanlarına hamurların birbirine yapışmaması için sıvı yağ sürün. 20 dakika kadar hamurun dinlenerek kabarmasını bekleyin. Hamurun daha çabuk kabarmasını sağlamak için ise tepsinin üzerine poşetle kaplayabilirsiniz. Bu arada bir kabın içinde yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımı bolca sürün. Fırını 200 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.
Göçmen böreğini lorlu ve çökelekli yapabileceğiniz gibi kıymalı da yapabilirsiniz. Daha fazla yapmak için içine koyduğunuz süt ve un miktarını arttırın. Ayrıca hamurun uzunca açıp sarabileceğiniz gibi yuvarlak bir tepside bir kat hamur ve bir kat iç harcı olacak şekilde de yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 11:58:42

Göçmen Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Göçmen Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sigara Böreği

Peynirli Sigara Böreği özellikle çay saatlerinin, pikniklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan bir atıştırmalık olarak günün her saatinde çocuklarınıza verebileceğiniz besleyici bir yiyecektir. Hemen her bayanın...

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem...

İşler Börek

İşler Börek nefis börek çeşitleri ile el açması tepsi böreği ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda size destek oluyor. Değişik iç malzemeleri kullanarak hazırlanmış olan börek çeşitleri sayesinde damak tadınıza uygun olan börekleri...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...

Yufkadan Peynirli Börek

Yufkadan Peynirli Börek, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynir, aynı zamanda diğer öğün yemeklerimiz, tatlılarımız ve salatalarımızında vazgeçilmezlerinden biridir. Peynirin yufka ile birleşimi ise eş...

Yufka Böreği

Yufka böreği yapılışı bir hayli kolay olan ve herkesin beğenisini alan bir börek çeşididir. Yufka ile yapılmakta olan börekler evde yapmış olduğumuz börek hamurlarından daha lezzetli bir tat oluşturur. Hazır yufka ince açıldığı i...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Tadım Börek

Tadım Börek, birbirinden lezzetli börek çeşitleri ile el açması börek ihtiyaçlarınızı karşılamakta olan bir börek evidir. El açması ev böreklerine sahip olmanız konusunda size gereken desteği sağlayabilmek için işinin ehli börekçi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017