borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kürt Böreği

Kürt böreği, çok eski yıllardan beri insanlar tarafından çok fazla tüketilen ve çok sevilen bir börek türüdür. Tarihi tam olarak Osmanlı dönemine kadar dayanan bu börek geliştirilerek günümüze kadar gelmiştir.  İlk olarak bir kişinin yaparak para kazandığı bu börek zamanlar herkes tarafından yapılarak tüketilmeye başlanmıştır. Bu şekilde hızlı bir yayılma gösteren  kürt böreği, en çok sevilen yiyecekler arasındadır. Böreğin adı ise kimse tarafından bilinmediği için genel olarak insanlar bu böreğe o zamanın ırkçı düşüncesi olmadan direk olarak kürt böreği addı verilmiştir. Yani bu böreğin adı herhangi bir nedene bağlanarak kürt böreği adını almamıştır. Bu böreğin içerisinde kullanılan malzemeler her ne kadar çeşitli olursa olsun elde edeceğiniz lezzet o kadar güzel olacaktır. Bu lezzeti sizler de tatmak için kolay bir şekilde  pratik olarak yapın ve son derece muhteşem lezzeti sizler de tadın. Bu böreği ilk kez tadan kişiler kesinlikle evlerinde de bu böreği yapmaktadır. Kürt böreğinin aslında yapılışı oldukça basittir. Bu nedenle sizler de zorlanmadan kolay bir şekilde bu böreği yapacaksınız. Son olarak belirtmek isterim ki kürt böreğinin iki çeşidi bulunmaktadır. Biz bunlardan birini sizlerle yapacağız. Kolay gelsin.

Malzemeler:
  • Beş su bardağı buğday unu,
  • 200 gram margarin,
  • İki adet yumurta,
  • Bir paket kadar kabartma tozu,
  • Yaklaşık bir çay bardağı yoğurt,
  • Yaklaşık yarım çay bardağı pudra şekeri,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı kadar su,
  • Ve son olarak üzerinde kullanmak için ayrıca pudra şekeri,
Yapılışı:

Öncelikle geniş ve derin bir leğen içerisine unu boşaltalım. Daha sonra ise  bu unu ortasını açarak içerisine yumurtalardan birini kıralım. Bu işlemden sonra ise içerisine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyelim.  Yoğurdu ekledikten sonra ise kabartma tozunu da ilave ederek bu malzemeleri iyice karıştırın.  Tam olarak karıştırdıktan sonra ise bu hamuru iyice yoğuralım. Eğer ideal hamur kıvamına göre katı olur ise biraz su ekleyerek hamuru inceltebilirsiniz. Bu işlemi yaparken fazla su koymamaya dikkat edin.

Tam olarak yoğurduktan sonra hamurun olduğunu anladığımız anda bu hamurdan bir yumak ayıralım ve bir kenara bırakalım. Ardından olan tüm hamurdan toplam 20 adet aynı büyüklükte parça elde edelim. Bu parçaları kap içerisine koyarak kabın ağzına streç çekelim. Bu şekilde hava almamasını sağladıktan sonra yaklaşık yarım saat boyunca dinlenmesini sağlayalım. 

Kürt Böreği
Yarım saat boyunca bizde tepsinin dibini iyice yağlayalım ve yarım saat geçtikten sonra  yirmi adet yumağı bir tabak büyüklüğüne açalım. Bu arada malzemelerimiz de bahsettiğimiz margarini ya da tere yağını eritelim. Daha sonra açtığımız tabak büyüklüğündeki hamurları aralarına bu yağdan sürerek üst üste koyalım ve hep birlikte tepsi büyüklüğünde açalım.

Bu aşamada ise son olarak açtığımız yufka üzerine kalan tere yağını sürerek çok sıkı bir rulo yapalım. Bu aşamada artık kürt böreği yapılışını yarıladık sayılır. Şimdi yaptığınız sıkı ruloyu üç parçaya bölelim ve bu ruloları yaklaşık 60 dakika kadar buz dolabında bekletelim. İyice dinlenmiş olacaktır. Bu dinlenme süresinde içerisine sürdüğünüz yumurtalı karışım çok daha lezzetli bir hal alacaktır.

Artık buz dolabında tamamen dinlenmiş olan rulo şeklinde ki hamurları tekrar açarak tam olarak tepsi boyuna ulaştıralım. Tepsiye sığacak boya geldiği zaman diğer işlemimize geçelim. Şimdi açtığımız yufka şeklinde ki hamuru önceden yağladığımız tepsi üzerine koyarak fırça le erittiğimiz yapı iyice sürelim. Ardından üzerine pudra şekerini serpiştirelim. Diğer kalan iki rulo için de aynı işlemi yaparak tepsiye yerleştirelim ve ilk başta ayırdığımız hamur parçasını açabildiğimiz kadar ince açarak tepsinin yüzeyine kapatalım ve bu arada fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım. Fırın ısındığında tepsiyi atalım ve iyice kızarana kadar pişirelim. Böylece uygun dilimlerde servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 9:11:48 AM

Kürt Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kürt Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017