borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği hemen herkesin sevdiği ve tercih ettiği börek çeşitleri arasında yer alıyor. Ağızda leziz bir tat bırakmasının yanı sıra çok da ağır olmaması sebebi ile tercih edilen bu doyurucu böreği kahvaltılarınızda ya da çay saatlerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Peynirli Su Böreği Malzemeleri
  • 4,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım kase un (hamur açarken kullanılacak)
  • 600 gram beyaz peynir
Peynirli Su Böreği Hazırlanışı
Peynirli Su Böreği

Öncelikle bir büyük tencereye su koyuyoruz ve içine biraz da tuz atarak kaynaması için bırakıyoruz. Büyük bir yoğurma kabına unu koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. içine tuzu, yumurtayı ve sıvı yağı alıyoruz. Sütü de yavaş yavaş dökerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Ara sıra elinizi ıslatarak hamuru kulak memesi kıvamına gelen dek yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 5 bezeye ayırın. Bezelerin 3 tanesini ara katlar için kullanacağınız. Kalan iki hamuru birleştirip birleşmesi için birkaç tur yoğuruyoruz. Bu büyük parçayı ikiye böleceğiz, ancak bu parçalardan biri diğerine göre daha büyük ayırmanız gerek. Büyük bezeyi en alta ve daha büyük açarak, küçük bezeyi ise en üste kullanacağız.

Bezeler hazır olduğuna göre hamur açma işlemine geçiyoruz. Öncelikle orta katlar için hazırlamış olduğumuz eşit ölçülerdeki üç bezeyi büyükçe açıyoruz. Un kullanarak açtığımız üç hamuru üst üste koyuyoruz. Bu üst üste koyduğumuz hamurları büyük kareler halinde kesiyoruz ve hamur parçalarını ayrı ayrı kaynayan suyun içine atıyoruz. Tüm hamurları tencerenin farklı yerlerine atarsanız birbirlerine yapışmadan haşlanmaları mümkün olacaktır. Bu hamurlar haşlanırken en büyük olan hamur bezesini çok büyük şekilde açıyoruz. Un yardımıyla hamuru açtıktan sonra tepsinize 3-4 kaşık sıvı yağ döküp her yerini yağlayın. Tepsiden büyük açtığınız hamuru tepsiye serin. Son kalan bezeyi de tepsi büyüklüğünde olacak biçimde açın. 

Haşlanmış olan hamurları süzgecin üzerine döküp sıcak suyu süzün. Tencereye bu kez soğuk su koyun ve haşlanmış olan hamurlarınızı bu suyun içine atın. 1 dakika kadar bu soğuk suda beklettikten sonra hamurları süzün ve tekrar başka bir soğuk suyun içine atıp tekrar 1 dakika bekletin. Artık iyice soğumuş olan hamurları  tamamen süzdükten sonra tepsideki hamurun üzerine iç harcımızdan döküyoruz. Haşlayıp soğuttuğumuz hamurlardan birini alıp tepsiye seriyoruz. Üzerine tekrar iç harcımızdan döküyoruz. 3 haşlanmış ve soğutulmuş hamuru da bu şekilde tepsiye dizdikten sonra hamurun üstünse 2-3 kaşık sıvı yağı gezdiriyoruz. 

İç harcı eklememiz bittikten sonra son küçük yufkayı sermeden önce ilk hamurun dışarıda kalan kısımlarını içeriye doğru katlıyoruz. Son açtığımız küçük yufkayı da tepsiye serdikten sonra böreği ocakta döndürerek pişirin. Alt kısmının her tarafı piştikten sonra böreğin alt kısmı üste, üst kısmı da alta gelecek şekilde böreği çeviriyoruz ve tekrar pişirmeye başlıyoruz. Böreğin hem altı hem de üstü iyice kızarana dek pişiriyoruz. Pişen böreği dilimler halinde kestikten sonra ister ılık ister soğuk şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:24:02

Peynirli Su Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Peynirli Su Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Açma Patatesli Börek

Açma patatesli börek, toplum olarak patates ile yapılan börekleri daha çok sevmekteyiz. Yufka ile yapılan börekler eğer sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa yufka yerine evde kendiniz hazırlayacak hamur ile kolay açma patatesl...

Makarnalı Su Böreği

Makarnalı Su Böreği, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de yiyebileceğimiz börekler günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli olması birçok kişi tar...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Tadım Börek

Tadım Börek, birbirinden lezzetli börek çeşitleri ile el açması börek ihtiyaçlarınızı karşılamakta olan bir börek evidir. El açması ev böreklerine sahip olmanız konusunda size gereken desteği sağlayabilmek için işinin ehli börekçi...

Çağdaş Börek

Çağdaş börek, müşterilerine sunduğu birbirinden leziz börekleriyle tanınmış, verdiği hizmetle evde börek yapmaya zamanı olmayan ya da aniden gelen konukları için ikramlık sunmayı düşünenler için büyük bir kolaylık sağlayan börek e...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Sodalı Kıymalı Börek

Sodalı kıymalı börek kalorisi çok yüksek olmasına rağmen herkesin severek tükettiği böreklerden biridir. Bu börek içerisindeki etin sağladığı protein sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ister sabah...

Rulo Börek

Rulo börek, hazırlanışında kullanılan malzemelerin börekle özdeşleşmesiyle börek ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve çsabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017