Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi

Bu makalede sizlere kat kat ıspanaklı börek nasıl yapılır, onu anlatacağım. Kat kat böreği, ıspanaklı olarak tercih ettim; ama farklı malzemelerle de yapabilirsiniz. Bu böreğin yapımında toplam 30 adet yufka kullanılıyor, bu yüzden adı kat kat börek olarak geçiyor. Zahmetli gibi gözükse de böreğiniz bittiğinde ve tadına baktığınızda tüm zahmete değdiğini göreceksiniz. Tadının su böreğini andırdığını, ancak daha çıtır bir börek çeşidi olduğunu belirtmek isterim. Şimdi, sözü daha fazla uzatmadan kat kat ıspanaklı böreğimizin tarifine geçelim.

Kat Kat Ispanaklı Börek İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 9 bardak un
  • 1 bardak eritilmiş margarin
  • 1 yemek kaşığı çöreotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Tuz

İç Harcı İçin

  • 1 demet ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kat Kat Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ıspanaklar güzelce yıkanıp süzüldükten sonra üzerine tuz serpilir ve iyice ovalanır. Bir tavaya sıvı yağ koyulur. Soğanlar soyulup zar şeklinde doğranır ve tavada pembeleşinceye dek ara ara karıştırılarak kavrulur. Pembeleşen soğanların içine ıspanaklar eklenir ve 5 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. Ispanaklar da kavrulunca üzerine tahin, karabiber, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır ve ocağın altı kapatılarak iç harcı beklemeye bırakılır.

Derin bir kabın içine un, su ve tuz eklenip tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan 30 adet eşit büyüklükte parçalar koparılır ve el ile yuvarlanır. Yuvarlanan hamurların hepsi, hafif unlanarak kahve tabağı büyüklüğüne gelene dek açılır. Daha sonra, bir tavada eritilmiş margarin alınarak açılan hamurların yarısının üzerine fırça yardımıyla sürülür. Yağlanan 15 parça hamur üst üste koyulur ve tekrar açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan 15 katlı yufka, önceden yağlanmış tepsiye koyulur ve üzerine ıspanaklı harç dökülüp, her yerine gelecek şekilde güzelce yayılır. Kalan hamurlar da aynı işlemden geçirilip tepsiye koyulur ve kalan yağ böreğin üzerine gezdirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen börek kesilerek sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu böreği peynirli, patatesli veya etli olarak da hazırlayabilirsiniz. Kat kat böreğin daha çıtır olması için, hamurların arasına sürdüğünüz margarini tereyağı ile değiştirebilirsiniz. Hamuru açarken dikkatli olun, yırtılmaması için nazik hareketlerle çalışın. İç harcını hazırlarken, malzemeleri iyi kavurmak, böreğin lezzetini artıracaktır. Son olarak, böreği dilimlemeden önce birkaç dakika dinlendirin, böylece dilimler daha düzgün olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Güncel

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri