Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği, Birçok kişi yoğun çalışma şartlarında dolayı yapılışı kolay ve aynı zamansa sağlıklı besinler tercih etmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de sağlıklı olması nedeniyle birçok kişi börekleri tercih etmektedir. Birçok börek çeşidi bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı ve kabaklı olmak üzere birçok çeşidi vardır. Börek malzemeleri bunlarla da sınırlı değildir. Bazı kişiler iki çeşit malzemeyi karıştırarak da börek harcı yapmaktadır. Böreklerin yapılışı da birbirinden farklılık göstermektedir. Bazı börek çeşitleri hazır yufka ile yapılabildiği gibi bazıları da evde hazırlanmış hamurla da yapılmaktadır. Börek çeşitlerinden biri olan Kabaklı börek yapımı şu şekildedir;


Yufkalı Kabak Böreği Malzemeleri

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (Üzeri için)
  • 6 adet taze yufka

Yufkalı Kabak Böreği Sosu için

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 bardak yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş sana yağı

Yufkalı Kabak Böreği Nasıl Yapılır?


Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Kabakları temizce yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakların üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Böylece kabaklar suyunu bırakacaktır. Bir miktar bekledikten sonra kabakların suyunu sıkın. Kabakları sıktıktan sonra tekrar kâseye alın ve üzerine şeker, dereotu, maydanoz, nane 1 yumurta ilave ederek karıştırın. İç harcı yaptıktan sonra sosunu hazırlayın. Ayrı bir kâsenin içine 3 yumurta, yoğurt ve 3 yemek kaşığı margarini eriterek ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve üzerine sıvı yağ dökün. Daha sonra ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da tepsiye serin. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcı boşaltın. İç harcı tepsinin her yerine eşit bir biçimde yayın. Daha sonra dördüncü, beşinci ve altıncı yufkayı da serin. Yufkalar arasına sıvı yağ gezdirin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız yoğurtlu sosu en üste ilave edin ve tepsinin tamamına yayılacak şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkalı Kabak Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamurdan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamurdan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Kaç Derecede Pişer?

Börek Kaç Derecede Pişer?

Krepli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6