Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği

Yoğun çalışma şartları altında, birçok kişi yapılışı kolay ve sağlıklı besinleri tercih etmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de sağlıklı olması nedeniyle börekler, bu tür besinler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Börekler, çeşitli malzemelerle hazırlanabilen esnek bir yiyecek türüdür. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı ve kabaklı gibi birçok çeşidi vardır. Börek malzemeleri bu türlerle sınırlı kalmamaktadır; bazı kişiler, iki veya daha fazla malzemeyi karıştırarak da börek harcı yapmaktadır. Böreklerin yapılışı da çeşitlilik göstermektedir. Bazı börekler hazır yufka ile yapılabilirken, bazıları evde hazırlanmış hamurla yapılmaktadır. Bu makalede, yufkalı kabak böreğinin yapımını ele alacağız.

Yufkalı Kabak Böreği Malzemeleri

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • 6 adet taze yufka

Yufkalı Kabak Böreği Sosu İçin

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 bardak yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Yufkalı Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

Börek yapımına öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Kabakları temizce yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakların üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Böylece kabaklar suyunu bırakacaktır. Bir miktar bekledikten sonra kabakların suyunu sıkın. Kabakları sıktıktan sonra tekrar kaseye alın ve üzerine şeker, dereotu, maydanoz ve 1 adet yumurta ekleyerek karıştırın. İç harcı yaptıktan sonra sosunu hazırlayın. Ayrı bir kasenin içine 3 yumurta, yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.

İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve üzerine sıvı yağ dökün. Daha sonra ikinci ve üçüncü yufkayı da tepsiye serin. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcı eşit bir şekilde yayın. Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları da serin ve yufkaların arasına sıvı yağ gezdirin. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız yoğurtlu sosu en üste ilave edin ve tepsinin tamamına yayılacak şekilde olmasına dikkat edin. Böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri