Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek, pratikliği ve lezzetiyle misafirler için ideal bir atıştırmalıktır. Yufkaların rulo şeklinde sarılması sayesinde sunumu kolaydır. Hem hızlı hazırlanabilir hem de farklı harçlarla çeşitlendirilebilir. Bu tarif, lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek.
Patatesli Peynirli Rulo Börek
02 Eylül 2024
Patatesli Peynirli Rulo Börek, aniden gelen misafirler için hızlıca servise hazır hale getirilebilecek çok lezzetli bir börek çeşididir. Yufkanın rulo biçiminde sarılıp sonradan kesilmesi sebebiyle ismine rulo börek denilmiştir. Bu börek bir gece buzdolabında bekletildiği için "buzluk böreği" olarak da anılmaktadır. Rulo böreğin bir başka iyi yanı da tek bir kab kullanarak yapılması ve fazla bulaşık çıkarmamasıdır. Bu böreği farklı harçlarla da yapabilirsiniz. Pratik ve leziz bir börek tarifi arıyorsanız, patatesli peynirli rulo börek tam size göre. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin. Şimdi, böreği bir an önce yapıp tatmak isteyenleri daha fazla bekletmeden, patatesli peynirli rulo böreğin hazırlanışına geçelim.

Patatesli Peynirli Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler


  • 6 adet yufka

İç Harcı İçin


  • 5 adet orta boy patates
  • 250 gr peynir (tercihe göre lor veya beyaz peynir kullanabilirsiniz ya da ikisini karıştırıp kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket tereyağı (dilerseniz sıvıyağ ile yarı yarıya kullanabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzerine Sürmek İçin


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Patatesli Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, patatesler soyulup dörde bölünerek derin bir tencerede haşlanır. Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve bir çatal yardımıyla ezilir. Ezilen patateslerin üzerine peynir eklenir ve ezme işlemine devam edilir. Daha sonra, üzerine yoğurt, yumurta, süt, ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip, tüm malzemeler iyice karıştırılarak kek hamuru kıvamında bir harç elde edilir.

Yufkalardan biri, geniş ve düz bir yüzeye serilir ve hazırlanan patatesli harçtan bolca, her yerine eşit gelecek şekilde iyice yayılır. İkinci yufka da alınarak üzerinde harç olan yufkanın üstüne serilir ve üzerine yine patatesli harçtan iyice yayılır. En üstteki de dahil olmak üzere altı yufka da aralarına harç yayılacak şekilde üst üste konulur. Üst üste konmuş olan yufkaların bir ucundan tutulur ve rulo olacak şekilde sarılır. Sarılan yufkalar ortadan ikiye kesilerek bir gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün, bekletilen yufkalar buzdolabından alınarak ekmek dilimleri gibi bir parmak büyüklüğünde dilimlenerek tepsiye dizilir. Küçük bir kasede yumurta ile sıvıyağ çırpılıp, fırça ile böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilip sıcak olarak servis edilir. Dilerseniz, börekleri fırından çıkarınca üzerine rendelenmiş kaşar serperek de servis edebilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında bekletilen böreğin bir kısmını çıkarmayıp, daha sonra ani misafir geldiğinde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Ülger 25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu patatesli peynirli rulo böreği yaptım ama bir gece buzdolabında bekletmeden direkt pişirdim, sonuç yine güzel olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Ülger,

Börek tariflerinde genellikle bir gece buzdolabında bekletmek, lezzetin daha iyi oturmasını ve hamurun dinlenmesini sağlar. Ancak, direkt pişirmen de kötü bir sonuç vermez. Eğer böreğin içi ve dışı güzelce pişmişse ve sen de lezzetinden memnunsan, problem yok demektir. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri