Börekler, günümüzde hem yemeklerin yanında hem de çay saatlerinde doyurucu ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarda yer almaktadır. Özellikle annelerin düzenlediği günlerde börek çeşitleri sıklıkla tercih edilmektedir. Hazır yufkadan yapılan börekler, pratik olmaları ve zaman kazandırmaları nedeniyle tercih edilir. Kendi hamurunuzu hazırlamak zorunda kalmadan, hazır yufka ile kısa sürede lezzetli börekler yapabilirsiniz. Çocuklarınızı fast food yiyeceklerden uzak tutarak, evde kendi hazırladığınız böreklerle sağlıklı beslenmelerini sağlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapılan ıspanaklı kol böreği, bağışıklık sistemini de destekler. Malzemeler
İç Malzemeleri
Hazırlanışı İlk olarak, ıspanakları temizce yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğrayın. Derin bir tencere içerisine doğradığınız ıspanakları koyarak kendi suyu içinde haşlayın. Haşlanan ıspanağın suyu kalırsa süzün. Soğanları rendeleyip suyunu iyice süzün. Bir tencereye sıvı yağı koyarak soğanları kavurun. İçerisine kırmızı pul biber ve salçayı ekleyip karıştırın. Ispanakları ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. İç sos için derin bir kaba yoğurt, su ve sıvı yağı koyarak iyice karıştırın. Yufkaları ikiye bölerek her yufkanın üzerine hazırladığınız sostan sürün. Daha sonra ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Bu şekilde tüm yufkaları hazırlayın ve sıra şeklinde tepsiye dizin. Dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sosu sürerek fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sabah kahvaltısında veya akşam çayında sıcak servis yapabilirsiniz. Bu börek, pratik olması ve lezzetiyle neredeyse herkesin damak tadına hitap eder. Bu nedenle misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Tepsiyi fırına vermeden önce yağlı kağıt sererseniz, pişen börekleri tabaklara parçalara ayrılmadan kolayca servis edebilirsiniz. |
Nil Banu
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBöyle lezzetli bir böreği hazırlarken soğanları kavurduğumda yeterince yumuşamıyor, bunun için ne yapmamı önerirsiniz? Ayrıca, yufkaların kurumasını nasıl engelleyebilirim?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaNil Banu hanım, soğanların yeterince yumuşaması için kısık ateşte daha uzun süre kavurabilirsiniz. Ayrıca, soğanları kavururken bir tutam tuz eklemek de yumuşamalarına yardımcı olabilir. Yufkaların kurumasını engellemek için ise, yufkaları nemli bir bezle örtüp hazırlık aşamasında bekletebilir ve pişirme öncesinde biraz süt veya yoğurtla hafifçe ıslatabilirsiniz. Bu yöntemler, böreğinizin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!