Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen lezzetli kıymalı börekler arasında yer almaktadır. Bu böreği hamur açarak hazırlayabileceğiniz gibi, yufka kullanarak daha pratik bir şekilde de yapabilirsiniz. Bu sayede hem misafirlerinize hem de ailenize severek sunabileceğiniz ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, özellikle farklı ve lezzetli bir börek denemek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Avcı Böreği Malzemeleri

  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • 500 gram galeta unu
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç Harcı için Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ince bulguru derin bir kaba alıp üzerine yarım parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek ağzını streç filmle kapatıp beklemeye alıyoruz. Daha sonra, soğanları küçük küpler halinde doğrayıp maydanozları ince ince kıyıyoruz. Tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını alıp erittikten sonra ince kıydığımız soğanı hafif pembeleşene dek kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyerek biraz pişiriyoruz. Baharatlarımızı da ekleyerek karışımı tatlandırıyoruz. Kıymalar suyunu salıp tekrar çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Kıymaları ocaktan almadan önce, şişmiş olan ince bulgurları ve doğranmış maydanozu ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Son olarak, dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor. İç harcımızın soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.

Yufkaları geniş bir tezgâhta üst üste açtıktan sonra dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde her bir parçayı eşit üçgenler oluşturacak biçimde 6 ya da 8 parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir kapta yarım kahve fincanı sıvı yağı bir miktar suyla karıştırıp bu karışımı fırça yardımıyla yufkalara sürerek yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz. Yufka parçalarımızdan birini alıp içine harcımızdan tepeleme olacak şekilde bir yemek kaşığı koyuyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bir tabağa yumurtalarımızı alıp çırpıyoruz ve böreğimizi yumurtaya batırıyoruz. Sonra da başka bir yemek tabağında bulunan galeta ununa böreği batırıp sıvı yağ dolu kızartma tavasında böreği kızartıyoruz. Bu şekilde kızartmak istemiyorsanız, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında da böreklerinizi pişirebilirsiniz. Her yufka parçasına aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilir, maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sontaç

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Avcı Böreği tarifini uygularken, yufkaları yağlı su karışımıyla ıslatmak neden önemli? Bu adımı atlamak böreğin lezzetini etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sontaç, yufkaları yağlı su karışımıyla ıslatmak böreğin lezzetini ve dokusunu önemli ölçüde etkiler. Bu adım, yufkaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, böreğin iç dolgusunun yufkalarla daha iyi bütünleşmesini sağlar ve pıştikten sonra böreğin dağılmasını önler. Bu adımı atlamak, böreğin kuru ve sert olmasına sebep olabilir. Dolayısıyla, yağlı su karışımıyla yufkaları özenle ıslatmak, böreğinize ekstra bir lezzet ve yumuşaklık katacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Güncel

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Yapılışı

Yalancı Su Böreği Yapılışı

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Kaç Derecede Pişer?

Börek Kaç Derecede Pişer?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri