Avcı Böreği, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen lezzetli kıymalı börekler arasında yer almaktadır. Bu böreği hamur açarak hazırlayabileceğiniz gibi, yufka kullanarak daha pratik bir şekilde de yapabilirsiniz. Bu sayede hem misafirlerinize hem de ailenize severek sunabileceğiniz ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, özellikle farklı ve lezzetli bir börek denemek isteyenler için ideal bir seçenektir. Avcı Böreği Malzemeleri
İç Harcı için Malzemeler
Avcı Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak, ince bulguru derin bir kaba alıp üzerine yarım parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek ağzını streç filmle kapatıp beklemeye alıyoruz. Daha sonra, soğanları küçük küpler halinde doğrayıp maydanozları ince ince kıyıyoruz. Tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını alıp erittikten sonra ince kıydığımız soğanı hafif pembeleşene dek kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyerek biraz pişiriyoruz. Baharatlarımızı da ekleyerek karışımı tatlandırıyoruz. Kıymalar suyunu salıp tekrar çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Kıymaları ocaktan almadan önce, şişmiş olan ince bulgurları ve doğranmış maydanozu ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Son olarak, dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor. İç harcımızın soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz. Yufkaları geniş bir tezgâhta üst üste açtıktan sonra dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde her bir parçayı eşit üçgenler oluşturacak biçimde 6 ya da 8 parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir kapta yarım kahve fincanı sıvı yağı bir miktar suyla karıştırıp bu karışımı fırça yardımıyla yufkalara sürerek yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz. Yufka parçalarımızdan birini alıp içine harcımızdan tepeleme olacak şekilde bir yemek kaşığı koyuyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bir tabağa yumurtalarımızı alıp çırpıyoruz ve böreğimizi yumurtaya batırıyoruz. Sonra da başka bir yemek tabağında bulunan galeta ununa böreği batırıp sıvı yağ dolu kızartma tavasında böreği kızartıyoruz. Bu şekilde kızartmak istemiyorsanız, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında da böreklerinizi pişirebilirsiniz. Her yufka parçasına aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilir, maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Sontaç
15 Temmuz 2024 PazartesiAvcı Böreği tarifini uygularken, yufkaları yağlı su karışımıyla ıslatmak neden önemli? Bu adımı atlamak böreğin lezzetini etkiler mi?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiSontaç, yufkaları yağlı su karışımıyla ıslatmak böreğin lezzetini ve dokusunu önemli ölçüde etkiler. Bu adım, yufkaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, böreğin iç dolgusunun yufkalarla daha iyi bütünleşmesini sağlar ve pıştikten sonra böreğin dağılmasını önler. Bu adımı atlamak, böreğin kuru ve sert olmasına sebep olabilir. Dolayısıyla, yağlı su karışımıyla yufkaları özenle ıslatmak, böreğinize ekstra bir lezzet ve yumuşaklık katacaktır.