borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Baklava Hamurundan Börek

Baklava hamurundan börek yaparak daha çıtır çıtır bir börek elde edebilmeniz mümkün olacaktır. Daha lezzetli bir börek yapmanıza olanak sağlayan incecik baklava hamuru sayesinde kol böreği gibi leziz bir börek hazırlamanız daha kolay olacaktır. 40 dakika içerisinde hazır olan bu böreği evde hızlı bir şekilde yiyecekler hazırlamak istediğinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Baklava Hamurundan Börek Malzemeleri
  • Baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 250 gram peynir
  • 1 yumurtanın akı
Üzeri için 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Baklava Hamurundan Börek Yapılışı

Her zaman olduğu gibi ilk olarak börek harcımızı hazırlıyoruz. Peynirimizi bir kaba alarak yumurta akıyla yoğuruyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü bir kapta karıştırarak yufka ıslatma suyumuzu hazır hale getiriyoruz. İlk yufkamızı tezgaha seriyoruz ve fırça yardımı ile yufkayı ıslatma suyu ile hafifçe ıslatıyoruz. İkinci yufkayı da bu yufka üzerine serip bu ikinci yufkayı da ıslatıyoruz. Peynir harcımızdan dikdörtgen halindeki yufkanın uzun kenarına kalın bir sıra halinde döküyoruz ve rulo şeklinde yufkayı sarıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 

Baklava Hamurundan Börek
Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurduktan sonra börekleri dilediğimiz ebatlarda kesiyoruz. Erittiğimiz tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak böreklerin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak fırına göre daha uzun süre pişirmeniz gerekebilir. Bu durumda böreğin altı üstü kızarana dek pişirmeniz yetecektir.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 12:00:08 PM

Baklava Hamurundan Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Baklava Hamurundan Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017