Nefis Börek TarifleriNefis börek tarifleri, sabah kahvaltılarında, öğün aralarında veya atıştırmalık olarak afiyetle tükettiğimiz ve içeriğinde kullanılan malzemelerden dolayı herkesi kendine hayran bırakan enfes tatlardır. Sürekli olarak kahvaltılarda ve ara öğünlerde tükettiğim bu böreklerin kesinlikle lezzet kaynağı olduğunu biliyorum. Nefis börek tarifleri, diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve özenle servise sunulur. Yapılan böreklerin tadı kadar görselliği de önemlidir. Nefis börek tarifleri, görsellik açısından da ödün vermez. Hadi birlikte nefis börek tarifleri nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır inceleyelim. Hepinize kolay gelsin. Nefis Arnavut Böreği Malzemeleri
Böreğin İç Malzemesi
HazırlanışıÖnceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine unu ve tuzu koyup güzelce harmanlayalım. Üzerine sirkeyi ilave edip ardından ılık suyu ekleyerek hamurun yumuşak kıvamlı olması için güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Eğer hamur istenilen kıvama geldiyse hazırlanan hamurdan 20 adet eşit beze hazırlayalım. Eşit şekilde alınan hamur bezelerini biraz unlayıp tabak genişliğinde açalım. Hamur açılırken ince olması böreğin daha iyi pişmesine olanak sağlayacaktır. Sonra açılan hamurdan oluşturulan yufkanın üstünü fırça yardımıyla sıvı yağla yağlayalım. Yağladığımız hamurları 10 adet olacak şekilde üst üste yerleştirelim. Sonra hamurları dinlenmesi için bir kenara alalım. Hamurlar yaklaşık yarım saat kadar dinlenmelidir. Orta boy fırın tepsisini yağlayalım ya da tepsinin üzerine yağlı kâğıt serelim. Üst üste koyduğumuz 10 adet hamur bezesini elimizle çekiştirerek tepsi kadar büyütüp tepsiye koyalım. Tepsiye koyulan hamurun üzerine hazırladığımız kıymalı harcı eşit şekilde serpelim. Kalan 10 adet hamuru da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırlanan hamurların üzerine aynı şekilde kıymalı harçtan serpiştirelim. Hamurun üzerini sıvı yağ ile yağlayıp börekleri istediğimiz şekilde keselim. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında hazırlanan böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim ve servis edelim. Afiyet olsun. |
Ben bu Arnavut böreğini yaparken hamurun kıvamını tutturmakta zorlanıyorum, sizin de başınıza geliyor mu? Ayrıca yağlama işlemi sırasında hamurların birbirine yapışmaması için özel bir yönteminiz var mı?
Cevap yazMerhaba ,
Arnavut böreği yaparken hamurun kıvamını tutturmak gerçekten zor olabilir, bu konuda yalnız değilsin. Hamurun kıvamını ayarlamak için un miktarını yavaş yavaş ekleyip, hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterebilirsin. Yağlama işlemi sırasında ise hamurların birbirine yapışmaması için her katı yağlarken hafifçe un serpmen iyi bir yöntem olabilir. Ayrıca, hamurları açarken aralarına nişasta serpmek de yapışmayı engelleyecektir. Umarım bu öneriler işine yarar! Kolay gelsin!