Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı yufka böreği, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. Vitamin ve mineral açısından zengin ıspanak, böreğe hem besleyici bir özellik katıyor hem de damak çatlatan bir tat sunuyor. Bu tarifle, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir lezzet elde edebilirsiniz.
Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Ispanaklı Yufka Böreği


Ispanak, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle içeriğinde barındırdığı demir ve C vitamini ile vücuda birçok fayda sağlar. Vücut direncini artırıcı ve kuvvet verici özellikleri bulunan ıspanak, çorba, salata ve çeşitli yemeklerde kullanıldığı gibi, böreklerde de kullanılarak lezzetli bir damak tadı sunar. Hem lezzetli hem de pratik bir tarif olan ıspanaklı yufka böreği tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle ıspanaklı yufka böreği için gerekli malzemeleri sayalım, ardından yapım aşamalarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Ispanaklı Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler


  • Yarım kilo ıspanak
  • Dört adet yufka
  • Bir adet orta boy soğan
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir adet yumurta
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir adet geniş tava
  • Bir adet orta boy kase
  • Bir adet fırça

Ispanaklı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?


Ispanaklı yufka böreği için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra, böreğimizin yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle iç harcımızı hazırlayacağımız geniş tavamızı alıyoruz. İçerisine yarım bardak sıvı yağ koyuyoruz. Böreğimiz için ayarlamış olduğumuz orta boy kuru soğanın kabuklarını temizledikten sonra, yemeklik olacak şekilde doğruyoruz ve tavanın içerisine aktarıyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan yarım kilo ıspanağımızı temiz olacak şekilde iyice yıkadıktan sonra fazla küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ve pembeleşen soğanların içerisine aktarıyoruz. Üzerine bir çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız iç harcımızı ıspanak suyunu salıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.

Böreğimizin sosu için hazır bulundurduğumuz kasemizi alıyoruz. İçerisine kalan yarım bardak sıvı yağı, bir su bardağı yoğurdu ve bir adet yumurtayı kırarak koyuyoruz ve iyice çırpıyoruz. Hazır olan sosu bir kenara koyuyoruz. Fırın tepsimizi alıyoruz ve içerisini iyice yağlıyoruz. İsteğe bağlı olarak yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Yağladığımız tepsinin içerisine bir yufkayı, tepsinin kenarlarından taşacak şekilde seriyoruz. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüyoruz. Başka bir yufkayı parçalayarak tepsiye diziyoruz ve hazırlamış olduğumuz iç harcı içerisine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Tekrar bir yufka alıyoruz, parçalayıp tepsideki harcın üzerine seriyoruz ve yufkanın üzerine sos sürüyoruz. Son yufkayı da tepsiye serdikten sonra, tepsinin etrafından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sosu yufkanın üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde sürüyoruz.

Pişirme ve Servis

Ispanaklı yufka böreğimiz pişirilmeye hazır hale gelmiştir. İsteğe göre böreğimizi dilimliyoruz ve daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecedeki fırınımıza atıyoruz. Böreğimizin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmiş böreğimizi fırından aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik böreği aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Mahmure 01 Haziran 2024 Cumartesi

Merhabalar öncelikle bu tarif için çok teşekkür ederim. Ben çalışan bir kadınım. Bu nedenle sürekli kolay yemekler yapıyorum ya da yapıp buzluga atıyorum akşam gelince pişiriyorum. Bu böreği de yapıp pişirmeden buzluğa atsam pisirecegim zaman buzluktan çıkarıp fırına sürsem olur mu acaba lütfen bilgi verir misiniz

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhabalar,

Bu böreği pişirmeden önce buzluğa atabilirsiniz. Pisireceginiz zaman böreği buzluktan çıkarıp önceden öğütülmüş fırında direk pişirebilirsiniz. Ancak, böreğin üzerine süreceğiniz yumurta sarısını ve susamı pişirmeden hemen önce eklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Çok Okunanlar
İlginizi Çekebilir
Börek Tarifleri Yufka
Börek Tarifleri Yufka
Haber Bülteni
Güncel
Tavuklu Börek Oktay Usta
Tavuklu Börek Oktay Usta
Güncel
Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri