Tatar Böreği Tatar Böreği Erzurum'un yöresel tatları arasında yer alıyor. Hamur işlerinden hoşlanan ve değişik lezzetleri denemek isteyen bayanlar için ideal bir lezzet olan bu börek sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına alabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz bir börek olmasının yanı sıra doyurucu olması sebebi ile çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla bu böreği yedirebilirsiniz.
Tatar Böreği Malzemeleri - 5 su bardağı un
- 1 paket instant kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı ağ
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar ılık su
Harcı için - 300 gram kıyma
- 3 soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Üzeri için - 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 yumurta
Tatar Böreği Hazırlanışı
İlk olarak böreğimizin hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için de hamur yoğurma kabının içine unu alıp tuzu ve şekeri ekleyerek karışımı harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açtıktan sonra içine 1 paket kuru mayayı alıp önce sütü sonra ılık suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Sıvı yağı da ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun iyice mayalanmasını sağlamak için ılık süt içinde kuru mayayı bekletebilirsiniz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru bekletiyoruz.
Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle tavaya sıvı yağ koyup incecik doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulunca kıymayı ve önceden haşlanmış olan pirinçleri de ekliyoruz ve kıymanın rengi değişene dek kavuruyoruz. Tuzu ve karabiberi de ayarlandıktan sonra iç harcımız hazır olacaktır. Ocaktan aldığımız iç harcımız biraz soğusun diye kenara alıyoruz.
Dinlenmiş olan hamurumuzu bir iki tur daha yoğurduktan sonra iki parçaya bölüyoruz. Hamuru dinlendirdikten sonra yoğurmazsanız maya sebebi ile ortaya çıkan gaz hamurunuzda kalacaktır ve bu da hoş olmayan bir tat verecektir. İlk hamur bezesini alıp biraz un kullanarak fırın tepsisinin boyunda bir hamur açıyoruz. Açtığımız hamuru yağlanmış olan tepsiye aldıktan sonra içine hazırladığımız harcın tamamını kalın bir tabaka olacak biçimde tepsinin her tarafına dağıtıyoruz. İkinci hamuru da tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra harcın üzerini tamamen kapatıyoruz.
Tepsinin kenarlarından bastırarak iç harcın hamurlar arasında kalmasını sağlıyoruz. Oda ısısında eritmiş olduğumuz ya da ocakta erittiğimiz tereyağı hamurun üzerine her yer yağlanacak şekilde döküyoruz. Sonra da 1 yumurtayı çırpıp hamurun üzerine sürüyoruz. 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırına tepsimizi aldıktan sonra üzeri tamamen kızarana dek böreği pişirip ılık olarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun... Son Güncelleme : 21.09.2018 20:20:30 Tatar Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Tatar Böreği" İyi günler, çocuklarım 1 hafta önce karadeniz turuna çıktılar orada yedikleri tatar böreği çok hoşlarına gitmiş, eve gelip benden de yapmamı istediler, ben daha önce yapmadığım için bilemiyorum nasıl yapılıyor malzemeleri nelerdir bilen varsa yardımcı olabilir mi? Serap . 27.10.2018 13:05:49 CEVAP YAZ |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |