Nohutlu Börek Nohutlu börek, özellikle Batı bölgelerimizde sıkça yapılan, hazır yufka kullanılarak hazırlanan bir börek çeşididir. Bu çıtır börek, kolay hazırlanabilirliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olabilir. Genellikle ev hanımları fazla haşlanmış nohutları buzluğa koyarak, ihtiyaç duyduklarında bu tür tariflerde kullanırlar. Canınız börek çektiğinde, haşlanmış nohutları kullanarak pratik bir şekilde bu lezzetli böreği yapabilirsiniz. Ayrıca, böreğin yağını kısmazsanız çıtır çıtır bir lezzet elde edebilirsiniz. Şimdi, nohutlu börek tarifini birlikte yapalım. Gerekli Malzemeler
İç Harcı Malzemeleri
Hazırlık Aşaması Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamaya başlayalım. Bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak, küçük yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince, domates salçasını ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Bu arada haşlanmış nohutları robottan geçirin ve salçalı karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin, ardından ince kıyılmış maydanozu da ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız harcı kenara alın. Yufkaların Hazırlanması Mutfak tezgahının üzerine bir yufkayı açın. Sos tavasında tereyağını yakmadan eritin ve içine 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın. Bu karışımı yufkanın her yerine sürün. Yufkanın bir tarafını içe doğru katlayarak, üzerine hazırladığınız nohutlu harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak yufkayı gevşek bir rulo şeklinde sarın. Daha sonra bu ruloyu 3 parmak genişliğinde parçalara kesin. Hazırladığınız börekleri yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Böreklerin üzerine yağ sürerek, 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |