borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Mayalı Tepsi Böreği

Mayalı tepsi böreği, bu böreği sizler evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Peynirli, patatesli ya da ıspanaklı olarak sizler de mayalı tepsi böreğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu böreğin hamurunu yoğururken ister kuru maya isterseniz de yaş maya kullanarak yapabilirsiniz. Genellikle ev hanımları tarafından hamur yoğururken kuru maya tercih edilmektedir. Kış aylarında hamuru mayalamak için 3 tatlı kaşığı maya konulması gerekirken, yaz aylarında havaların sıcak olduğu zamanlarda ise 1.5 tatlı kaşığı maya ile hamur rahatlıkla mayalanacaktır. Bir hamurun iyi mayalanması için, yüksek glutenli un ihtiyacınız olacaktır. Kepekli unlar iyi mayalanmayacaktır. Mutlaka un içerisine mayadan önce bir tatlı kaşığı şeker koyduğunuz zaman, hamur hem daha lezzetli olacak hem de daha hızlı mayalanacaktır.

Mayalı tepsi böreği hamuru için malzemeler:
  • İki su bardağı ılık taze süt
  • Bir su bardağı zeytin yağı
  • 2 tane yumurta (bir yumurtanın sarısını ayırmalısınız)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Altı su bardağı yüksek glutenli un
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya ya da yaş mayanın yarısı konulmalıdır.

Mayalı tepsi böreği hamurunun hazırlanması:

Öncelikle bir kabın içerisine 6 su bardağı unu eleyip koyuyoruz. İçerisine 1.5 tatlı kaşığı tuz ekliyor ve yarım tatlı kaşığı şekeri de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. Unun ortasında bir boşluk açıyoruz. Yaş maya kullanacaksak, 1 çay bardağı içerisinde yarım paket yaş mayayı eritip döküyoruz. Kuru maya kullanacaksanız, ilk şeker ve tuzu atıp karıştırırken kuru mayayı da eklemelisiniz.

Mayalı Tepsi Böreği

2 yumurta unun üzerine kırılır. Fakat bir yumurtanın sarısını ayırtmanız gerekmektedir. Sırasıyla önce ılık sütü ardından da zeytin yağını eklemelisiniz. Biraz karıştırdıktan sonra yoğurma işlemine geçilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur eğer hamur çok katı olursa biraz daha ılık süt koyabilirsiniz.10 dakika boyunca yoğurulan hamur ağzı kapatılarak 2 saat boyunca bekler. Mayalandıktan sonra da böreğimizi yapmaya başlayacağız.

Mayalı tepsi böreğinin iç malzemeleri:

  • Yarım kilo peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber

Mayalı tepsi böreği yapılışı:

Öncelikle mayalanan hamurumuz bir kenarda beklerken içini hazırlamak için bir kabın içerisine yarım kilo peynir rendelenir. Yarım demet maydanoz küçük küçük kıyılır ve bir miktar kırmızı pul biber de eklenerek karıştırılır.

Bir tepsinin altı yağlanır ve mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Tepsinin büyüklüğünde açıyoruz. Dikkat etmemiz gereken yufka gibi ince olmaması gerekmektedir. Bir parmak kalınlığında olabilir. Yaptığımız iç harcımızın hepsini mayalı hamurun üzerine döküp eşit miktarda yayıyoruz. Diğer hamurun parçasını da aynen ince olmayacak şekilde açıyoruz ve iç harcının üzerine kapatıyoruz.

Ayırtmış olduğumuz yumurtanın üzerine isterseniz çörek otu ya da susam koyarak en son koyduğumuz mayalı hamurumuzun üzerine sürülerek daha önceden 180 derece ısıtılmış olan fırının içerisine konularak 40 dakika boyunca pişirilir.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 09:09:43 AM

Mayalı Tepsi Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mayalı Tepsi Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017