borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları, kullanılarak yapılan böreklerin lezzeti çok daha iyi olduğu için mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin bu püf noktalara dikkat etmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde hem misafirlerinize hem de ailenize çok daha lezzetli bir börek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Her ne kadar oldukça basit bir tarif gibi görünse de ufak detaylara dikkat etmediğiniz takdirde lezzetinde düşüklükler olması söz konusu olabilecektir.

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları
Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları
  • Bu tarifi yaparken iç malzemesini hazırlarken dikkatli olmalısınız. Özellikle patates haşlama konusunda pratik ve hızlı olsun diye patatesleri soyup doğrayarak haşlamanız yanlıştır. Bu şekilde hazırlanan iç malzemesi daha cıvık olacaktır. Bu yüzden iç malzemesi olarak kullanacağınız patatesi kabukları ile haşlayıp kullanmanız daha doğru olacaktır.
  • Haşladığınız patatesleri ezip doğrudan kullanmak yerine lor peyniri, süt, yumurta ve yağ ekleyip tüm malzemelerden salep kıvamında bir karışım elde etmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca içine maydanoz da eklemeniz böreğin tadının daha iyi olmasına olanak sağlayacaktır.
  • Rulo sarma işlemine geçtiğinizde her yufkayı ayrı ayrı rulo yapmak yerine üç yufkayı her ata hazırladığınız iç harçtan her yere yayılacak şekilde sürerek üst üste alıp rulo yapmanız sayesinde daha büyük ve dilimler halinde kullanabileceğiniz bir rulo elde edebilirsiniz.
  • Rulo halinde sardığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp hemen pişirmek yerine hazırladığınız ruloyu üzerine yumurta sarısı sürmeden direk derin dondurucuya atıp birkaç saat bekleterek ya da buzdolabında bir gün bekleterek kullanmanız dağılmayan dilimler elde etmenizi sağlayacaktır. Pişirmek istediğinizde ruloyu çıkarıp dilimler halinde kestikten sonra yumurta sarısı sürüp pişirmeniz çok daha doğru olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2015 3:15:08 PM

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017