Ispanaklı Börek Oktay Usta
22 Haziran 2024

Ispanaklı Börek Oktay Usta


Börekler günümüzde oldukça çeşitli hale gelmiştir. Bu çeşitlilik, her damak tadına hitap eden tariflerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak, birçok kişinin favorisi pratik ve lezzetli böreklerdir. Hazır yufka kullanılarak yapılan börekler, özellikle zamandan tasarruf sağladığı için tercih edilmektedir. Ispanaklı börek, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücudu güçlendirir. Ispanak, tek başına tüketilmektense börek yapılarak daha lezzetli ve kolay bir şekilde tüketilebilir. Ayrıca, bu börek kolesterol hastalarına da zarar vermemektedir. Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar için Oktay Usta'nın ıspanaklı böreği önerilmektedir.

Ispanaklı Börek Oktay Usta Malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak
  • 3 adet kuru soğan
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 kilogram hazır yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Yetecek kadar su, tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ıspanakları iyice yıkayın. Dilerseniz derin bir tencereye su doldurarak bekletebilirsiniz. Daha sonra ıspanakları başka bir kaba alın ve bir kez daha sudan geçirin. Suyunu süzülmeye bırakın ve süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Bir tava içerisine zeytinyağını koyun ve soğanları ince ince doğrayarak kavurun. Ispanakları da ekleyin ve bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Ocaktan aldıktan sonra peyniri küçük küçük doğrayın ve ıspanaklı karışıma ekleyin. Bir miktar karabiber ekleyin ve tuz miktarına dikkat edin, çünkü peynir de tuzlu olabilir. Ayrı bir kabın içine yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Yoğurdu ekledikten sonra tekrar karıştırın. Zeytinyağını ekleyerek biraz daha karıştırın ve gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım koyu bir kıvama gelmelidir.

Bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tezgâha serin. Hazırlanan sıvı karışımı yufkanın tamamına sürün. Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanaklı karışımdan koyun. Rulo şeklinde sararak tepsiye dizin. Geriye kalan bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Eğer sos arttıysa bütün ruloların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırına koyarak pişirin. Üzeri kızaran böreği fırından çıkararak sıcak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifte kullanılan ıspanak, demir ve diğer mineraller açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, soğan ve beyaz peynir gibi malzemeler böreğe lezzet katmanın yanı sıra besin değerini de artırır. Böreğin üzerinin daha parlak ve çıtır olması için üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Farklı bir tat katmak isterseniz, iç harcına biraz ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz. Bu börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olabilir ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzettir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Güncel

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri