borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Balkabaklı Börek

Balkabaklı börek, oldukça lezzetli olan fakat herkes tarafından yapılışının zor olması nedeni ile yapılamayan lezzetli bir yiyecek türüdür. Bu börek oldukça eski zamanlardan beri insanlar tarafından sürekli yapılan bir yiyecektir. Fakat eskilerden günümüze gelene kadar oldukça değiştirilmiştir. Bal kabaklı böreğin yapılışı zor gibi gelebilir. Fakat bu böreğin tarifini size öyle bir vereceğim ki hiç yemek yapmamış olan bir kişi dahi, çok kolay bir şekilde bu böreği yapacaktır. Bal kabağı böreğini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır ki bu durumlara dikkat etmediğiniz sürece birçok problem ortaya çıkabilir. Buy durumlardan en önemlisi Tarifi uygularken bir yerde kabağı şekerleyeceğiz. İşte bu durumda kabağı fazla zaman geçmeden hemen kullanmamız lazım. Aksi halde kabak sulanarak yenilmez hale gelecektir. Bu durumda işlemlerimiz aksayacaktır. Bu durumun yaşanmaması için kabağı kullandıkça şekerlemek çok daha mantıklıdır değil mi? Bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ise kabağı rendelerken yaşayacağımız sıkıntılardır. Bu rende işlemi kabak olunca oldukça zor bir hal almaktadır. Bu durumla karşılaşmamak için kesinlikle rende yaptıktan sonra rende yapamadığımız parçaları robot kullanarak küçültmektir. 

Malzemeler:
  • Yaklaşık bir kilogram kadar bal kabağı,
  • 4 çay bardağı şeker,
  • 6 adet yufka,
  • Son olarak bir miktar sıvı yağ
Yapılışı: Başta insanlar tarafından garipsenen balkabaklı börek yapıldıktan sonraki görüntüsü ve tadı ile birçok insanı şaşırtmaktadır. Bu böreğin yapılışına şu şekilde başlayabiliriz. Öncelikle bal kabağını temiz bir şekilde yıkayalım ve ardından kabuklarını temiz bir şekilde soyalım. Kabuklarını tam olarak soyduğumuz bal kabağını rendeden ya da robottan tamamen geçirerek iyice küçültelim. Daha çok rendelemenizi tavsiye ederim. Fakat bu tamamen isteğinize kalmıştır. 

Balkabaklı Börek
İlk işlemimizi tamamladıktan sonra artık ikinci aşamaya geçebiliriz.  Bu aşamada kabağı şekerleyeceğiz. Ama tarifime başlamadan önce belirttiğim gibi kabağın hepsini şekerlemememiz bizim için çok daha iyi olacaktır. Aksi halde sulanma durumu meydana gelebilir. Şekerleme işlemi için rendelenmiş kabağın bir kısmını iyice şekerle karıştıralım.

Daha sonra geniş bir kap içerisine yaklaşık 4 su bardağı olacak şekilde kabakla doldurarak üzerine bir su bardağı şeker dökerek bu şekerleme işlemini yapabiliriz.  Tabi şekeri döktükten sonra bolca bastırmadan karıştırmanız gerekmektedir. 

Bir kenarda yufkamızı sererek dörde bölelim ve üzerine bol bol yağ sürelim. Daha sonra yufkayı kestikten sonra bir kenarı daha geniş kalacaktır. Bu kenara yaklaşık 2 kaşık kadar bal kabağı koyalım ve yufkayı saralım. rulo olarak sardığımız bu kabağı daha sonra kendi etrafında tekrar sarıyoruz. iç içe daire şeklini alıyor.  

Daha sonra bu arada fırını ısınması için açalım. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve üzerini sıvı yağ ile bolca yağlayalım. Üzerine hazırladığımız balkabaklı börek rulolarını uygun şekillerde yerleştirelim ve ısısı 200 dereceye ulaşmış olan fırınımıza atalım. Tam olarak kızarana kadar bekleyelim ve artık balkabaklı böreğimiz hazır. Uygun şekillerde servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 05:13:37 PM

Balkabaklı Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Balkabaklı Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017