Kabaklı Börek Hazır Yufkadan
26 Haziran 2024

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan


Günümüzde yoğun çalışma şartları nedeniyle, evde yapımı kolay ve pratik yemekler tercih edilmektedir. Bu bağlamda börekler, hem yapımının kolay olması hem de lezzetli ve hafif olmaları nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Börekler, hazır yufka ile yapılabildiği gibi evde hazırlanan böreklik hamurla da yapılabilmektedir. Son zamanlarda sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, börek malzemelerinde de değişiklikler olmuştur. Özellikle sebzeler, börek içi olarak daha yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu makalede, hazır yufkadan yapılan kabaklı böreğin yapımı ve malzemeleri ayrıntılı bir şekilde ele alınacaktır.

Malzeme Listesi

  • 125 gram margarin
  • 1 paket (5 yaprak) hazır yufka
  • 3 adet kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapım Aşamaları

İç Harcın Hazırlanması

Öncelikle patatesleri ve kabakları temizleyip rendeleyin. Soğanları küçük küçük doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları hafifçe kavurun. Ardından rendelenmiş kabakları ekleyin ve kabaklar suyunu bırakana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyun.

Yumurta ve Maydanoz Karışımı

Soğuma işlemi gerçekleşirken, maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kabın içinde 1 yumurtayı çırpın ve doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Bu karışımı soğuyan iç harcın içine ekleyip iyice karıştırın.

Sıvı Karışımın Hazırlanması

Margarin eritildikten sonra, 1 yumurtayı erimiş margarin ile karıştırın. Ardından sütü ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.

Böreğin Hazırlanması

Yufkanın üç yaprağını elinizle parçalayıp önceden yağlanmış fırın tepsisine rastgele yerleştirin. Parçaladığınız yufkaların üzerine sütlü karışımı dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yerleştirin. Kalan iki yaprak yufkayı da üzerine kapatın ve en üst katına kalan sütlü karışımı döküp yayın.

Pişirme ve Servis

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreği üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri