borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitlerinden bazıları,

Patatesli çıtır börek yapımı için gerekli malzemeler
  • Üç adet yufka 
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı un 
  • İki adet büyük boy patates
  • Bir adet kuru soğan 
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir yumurta
Patatesli çıtır börek yapılışı, böreğin yapımına iç harcını hazırlamak ile başlıyoruz ve patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve derin bir kaba alıyoruz patates ezici ile iyice eziyoruz bir tavaya üç yemek kaşığı zeytin yağı koyup bir adet kuru soğanı içerisine doğruyoruz ve ocağa alıp iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanın içine bir tatlı kaşığı salça ekleyip onu da kavuruyoruz ve patatesleri ekliyoruz patates ile salça iyice karışınca ocağın altını kapatıyoruz ve börek sosu için bir su bardağı sıvı yağ ile üç kaşık unu topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Bir adet yufkayı tezgaha serin ve yarısına bu sostan sürün ve diğer yarıyı üzerine katlayın ve geniş kısıma patatesli harcı koyun ve sarın sardıktan sonra dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp dizdikten sonra üzerine bir yumurta çırpıp sürün ve önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırında kızarana kadar pişirin ve ılık bir şekilde servis edin.
Börek Çeşitleri

Kıymalı kol böreği yapımı için gerekli malzemeler,
  • İki adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir paket kuru maya 
  • Aldığı kadar un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir kilo kıyma 
  • İki tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
Kıymalı kol böreği yapılışı, böreğin yapımı için öncelikle iç harcını hazırlamalıyız. İç harcı için bir çay bardağı sıvı yağ tencereye alınır ve üzerine iki adet kuru soğan doğranır ve kavrulur. Üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir. Salça da tam olarak kavrulunca kıyması eklenir ve iyice kavrulur kıyma suyunu bırakınca tuzu eklenir ve tam pişince ocağın altı kapatılır. Kıymalı harç soğumaya alınır. Bu esnada böreğin hamuru hazırlanmaya başlar. Hamuru için bir yumurta bir çay bardağı süt yarım bardak sıvı yağ ve maya bir kaba alınır ve çırpılır üzerine kıvamı kontrol edilerek yavaş yavaş un eklenir çok sert bir hamur olmayacak yumuşak kıvamlı olacak şekilde ayarlanır. Hamur yoğrulur ve küçük yumaklar alınıp açılmaya başlanır. Açılan yumaklar ikiye kesilir ve içerisine kıymalı harçtan konulup sarılır, tepsinin ortasından başlanarak kendi etrafında döndürülerek sarılır ve tüm hamur bu şekilde açılarak harçla doldurulur ve sarılır son olarak bir yumurta yarım çay bardağı sütle çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış yüz doksan derecede fırına verilir üzeri kızarınca fırından çıkarılır ve üzerine nemli bir bez kapatılır ki yumuşak kalsın. Çay veya ayranla servis edilir.

Peynirli börek yapımı için gerekli malzemeler,
  • Beş adet yufka 
  • Bir adet yumurta
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir adet maden suyu
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Susam çörek otu
Peynirli börek yapılışı, peynirli börek için önce bir kapta yoğurt yumurta maden suyu ve sıvı yağ çırpılır. Ardından peynir rendelenir ve içerisine maydanozlar ince ince doğranır ve karıştırılır fırın tepsisi yağlanır ve ilk yufka dışarı taşacak şekilde serilir ve üzerine yoğurtlu sostan sürülür sonra ikinci yufka serilir ve bu defa dışa çıkan yufkalar içeriye doğru alınır ve peynirli harç her yerine dizilir fakat peynirli harcın yarısı dizilir diğer yarı ikinci sefere dizilecek. Daha sonra diğer yufka serilir ve tekrar sos sürülür sonra diğer yufka serilip peynirli harcın kalanı serilir ve son yufka dizilip en altta dışa sarkıttığımız yufka içeri katlanır. Börek kare şeklinde dilimler halinde kesilir ve üzerine kalan sos sürülür. Çörek otu ve susam serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 14:38:19

Börek Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sigara Böreği

Peynirli Sigara Böreği özellikle çay saatlerinin, pikniklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan bir atıştırmalık olarak günün her saatinde çocuklarınıza verebileceğiniz besleyici bir yiyecektir. Hemen her bayanın...

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem...

İşler Börek

İşler Börek nefis börek çeşitleri ile el açması tepsi böreği ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda size destek oluyor. Değişik iç malzemeleri kullanarak hazırlanmış olan börek çeşitleri sayesinde damak tadınıza uygun olan börekleri...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...

Yufkadan Peynirli Börek

Yufkadan Peynirli Börek, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynir, aynı zamanda diğer öğün yemeklerimiz, tatlılarımız ve salatalarımızında vazgeçilmezlerinden biridir. Peynirin yufka ile birleşimi ise eş...

Yufka Böreği

Yufka böreği yapılışı bir hayli kolay olan ve herkesin beğenisini alan bir börek çeşididir. Yufka ile yapılmakta olan börekler evde yapmış olduğumuz börek hamurlarından daha lezzetli bir tat oluşturur. Hazır yufka ince açıldığı i...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Tadım Börek

Tadım Börek, birbirinden lezzetli börek çeşitleri ile el açması börek ihtiyaçlarınızı karşılamakta olan bir börek evidir. El açması ev böreklerine sahip olmanız konusunda size gereken desteği sağlayabilmek için işinin ehli börekçi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017