Fırında Börek Fırında börek, fırında börek yapımı oldukça kolay ve pratiktir yağ da kızartılan böreklere göre daha hafif ve lezzetlidir. Hem yağ da kızartılanlar da çok yağ çekme ve sıçramasından dolayı zahmetli olur. Fırında olunca börek hazırlanır fırına verilir ve pişince çıkarılır her hangi bir zahmeti olmaz hem daha güzel ve gevrek olur.
Fırında sigara böreği yapımı için gerekli malzemeler - Bir paket yufka
- 250 gram lor peyniri
- Bir demet maydanoz
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- İki yumurta
- Çörek otu
Fırında sigara böreği yapılışı, fırında yapılan sigara böreği oldukça yumuşak ve gevrek olur. Böreğin yapımı için önce lor peyniri derin bir kaba alınır ve üzerine maydanoz doğranarak karıştırılır bir kenara alınır. Sosu için iki yumurta bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kaba alınır ve çırpılır. Yufkalar hazırlanıp artı şeklinde dörde bölünür ve her bir parça tekrar ikiye bölünerek üçgen şeklinde yufkalar hazırlanır. Önce yufkanın her yerine sos sürülür ardından Yufkanın geniş kısmına peynirli iç harcından konur ve kenarları içe kıvrılarak uç kısmına doğru sarılır. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine kalan sostan sürülür çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.
Fırında patatesli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler - Bir paket yufka
- 4-5 adet patates
- İki adet kuru soğan
- Bir tatlı kaşığı salça
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Bir bardak süt
- İki yumurta
- Tuz
Fırında patatesli tepsi böreği yapılışı, böreğimizin yapılışı için öncelikle patatesli harç hazırlanmalıdır. Patatesli harç için önce patatesler tencereye alınır üzeri su ile doldurulup haşlanır patates haşlanırken ayrı bir tencereye iki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğan kavrulur ve salça eklenir ardından haşlanan patates soyulup rendelenir ve o da tencereye eklenir ve iyice kavrulur üzerine tuz atılır ve karıştırılır. İç harcı hazır olunca sosu için yumurta sıvı yağ ve süt bir kasede çırpılır ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir ve sos sürülür üç yufkada bu şekilde serildikten sonra üçüncü kata patatesli harç dökülür ve diğer üç yufkada sos sürülerek tepsiye dizilir ve tüm yufka bitince kalan sos üzerine dökülür. Börek fırına atılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından sıcak servis edilir Son Güncelleme : 09.11.2018 00:08:24 Fırında Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Fırında Börek" Fırında kıymalı sigara böreği yapılabilir mi acaba? Bunun için kıymayı önceden pişirmemiz gerekiyor mu? Normalde tarifte belirtiğiniz gibi patatesli yaparken birlikte pişirmemiz halinde herhangi bir sorun olmaz ancak etin pişmesi öyle değil. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Daha önce yapan arkadaşlar varsa bu konuda bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkürler. Duru . 07.09.2018 14:24:06 CEVAP YAZ |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |