borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri, hazır yufkadan hazırlanabilen birçok börek çeşidi vardır. Hazırlanan böreklerin, iç harcı kadar onları sarma şekilleri de böreklerin hem lezzeti hemde görüntüsü bakımından oldukça önemli bir yer tutar. Vereceğimiz bu sarma teknikleriyle aynı börek harcından sayısız farklı şekillerde börekler hazırlayıp değişik sunumlar yapılması da mümkündür tabi ki. Şimdi bu şekillerin nasıl yapıldığına geçebiliriz;

Sigara böreği şekli: Tezgahın üzerine yufkayı serdikten sonra önce yukarıdan aşağı doğru kestikten sonra elde ettiğimiz her bir parçayı yarım baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Sonra yufkanın arasına hiçbir şey sürmeden daha önceden  hazırlanmış olan peynir ve maydanozlu harcı, yufkanın geniş tarafına bir çorba kaşığı kadar koyup tıpkı yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız sigara böreklerini kızgın  yağda kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Karnıyarık şekilli börek: Öncelikle, bir tane yufkayı mutfak tezgahı üzerine düzgün bir şekilde serin sonra börek için hazırlamış olduğunuz sütlü veya sodalı iç harcı yufkanın üzerine boca sürün. Daha sonra üzerine aynı hizada bir adet yufka daha serin. Bu yufkanın da üzerine bol miktarda sosunu sürdükten sonra, üçüncü yufkayı da dikkatle  serin. Bu yufkanın üzerine diğer yufkaya göre biraz daha az ıslatacak şekilde sos sürdükten sonra yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı da üç eşit parçaya kesin ve içine bolca kıymalı veya istediğiniz bir çeşit harç koyarak tıpkı sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine sos sürdükten sonra keskin ve ince uçlu bir bıçak yardımıyla tıpkı karnıyarık gibi uzunlamasına bir çizik atın. Böreğin karnını keserken bıçağın dibine kadar inmemesi gerekir yani sadece iç harcının görüneceği kısma kadar kesilmelidir.

Börek Sarma Şekilleri
Muska şeklinde börek: Mutfak tezgahının üzerine böreklik yufkamızı düzgün bir şekilde seriyoruz. Daha sonra, bu yufkayı dört veya üç parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz. Fırında pişirecekseniz üzerine bol miktarda böreklik sos sürdükten sonra uç kısmına istediğiniz bir çeşit harcı yerleştirerek, muska şeklinde katlaya katlaya sarıyoruz.  Son kısmını sosa bandırıp, üzerine yapıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz. Not: Eğer böreği yağda kızartmayı düşünüyorsanız içine sos sürmeyiniz. 

Kürdanla börek sarma: Düzgün bir biçimde mutfak tezgahına serdiğimiz böreklik yufkanın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde sos sürüyoruz. Başka bir yufkayı alıp aynı hizaya gelecek şekilde önceki yufkanın üzerine seriyoruz. Bu yufkanın da üzerine yine sos sürdükten sonra bir kat yufka daha serip, üzerine sos sürüyoruz. Bir çorba kasesinin ağız hizasında, yuvarlak parçalar kesiyoruz. Kestiğimiz her bir parçanın içine böreklik harcı koyarak, ikiye katlıyoruz. Daha sonra kürdan yardımıyla tıpkı dikiş diker gibi ağız kısmı kapatılır. Kürdanlı kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Gül böreği şekli: Bir adet yufkayı mutfak tezgahının üzerine serip üzerine bol miktarda sos sürün. Yufkayı  dört eşit parçaya ayırın. Geniş kısmına bol miktarda iç harcını uzunlamasına koyduktan sonra geniş kısımdan başlayıp fazla sıkmadan sarın. Daha sonra bir ucundan başlayarak, diğer ucuna doğru, salyangoz şeklinde sarın.  Kalan ucunu böreğin alt tarafından koyup ortasından çıkartarak, gül şeklini verin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış  tepsiye yerleştirip pişirin.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 05:12:15 PM

Börek Sarma Şekilleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Sarma Şekilleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017