Hazır Yufkadan Tepsi Böreği
10 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği


Hazır yufka ile yapılan tepsi böreği, hem pratik hem de lezzetli bir seçenektir. Sabah kahvaltılarında veya ana öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir ve el açması böreklere göre çok daha hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Damak tadına göre farklı sebzeler veya kıyma ile çeşitlendirilebilir.

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket hazır yufka
  • Bir su bardağı yoğurt
  • İki yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • İki adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
  • Susam

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Börek yapımı için öncelikle kıymalı harcı hazırlamak gerekmektedir. Kıymalı harç için yarım çay bardağı sıvı yağı bir tencereye alın ve üzerine ince doğranmış iki adet kuru soğanı ekleyin. Orta ateşte soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince bir tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 250 gram kıymayı, tuzu ve pul biberi ekleyin. Kıymayı ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar pişirin. Pişen kıymalı harcı ocaktan alın ve bir kenara soğuması için bırakın.

Böreğin sosu için bir çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı yoğurdu bir kapta çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde soslayarak üst üste serin. Üçüncü kata geldiğinizde kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Kalan üç yufkayı da sırayla soslayarak serin. Son kata geldiğinizde, kalan sosun tamamını yufkanın üzerine sürün. Üzerine susam serpin ve böreği dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan böreği biraz soğumaya bırakın ve ardından dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Böreğinizi daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktaya dikkat edebilirsiniz:

  • Yufkaların taze olmasına özen gösterin. Bayat yufkalar böreğin kıvamını etkileyebilir.
  • İç harcını hazırlarken soğanların iyice kavrulmasına dikkat edin. Soğanların çiğ kalması böreğin lezzetini olumsuz etkileyebilir.
  • Yoğurt ve yağ karışımına bir miktar süt ekleyerek sosun daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Böreğinizi dilimledikten sonra üzerine biraz tereyağı sürerek daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Farklı iç harçlar kullanarak böreğinizi çeşitlendirebilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı veya patatesli harçlar da oldukça lezzetli olacaktır.

Bu tarif ile kolayca hazırlayabileceğiniz tepsi böreği, misafirlerinizi de memnun edecek lezzetli bir seçenektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Doruk Can

12 Nisan 2024 Cuma

Çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyeceğim, peki yumurta üzerine sürmek için mi kullanılacak sos içerisine mi karıştırılacak? onu belirtmemişsiniz.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Doruk Can Bey, güzel yorumunuz için teşekkürler. Yumurta sosun içerisine karıştırılacak, bu sayede tarifimiz daha lezzetli olacak. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Elif Aygün

Hazır yufkadan tepsi böreği hazırlanırken yumurtanın sarısı ayrılır. Sos içerisine beyaz akı kullanılır. Daha sonra yumurtanın sarısı bir kap içinde çırpıldıktan sonra böreğin üzerine sürülür. Börek fırınlandıktan sonra böreğin üzeri hem kızarık hemde çıt bir görüntü kazanır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Güncel

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri