borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Rulo Börek

Rulo börek, hazırlanışında kullanılan malzemelerin börekle özdeşleşmesiyle börek ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve çsabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları özel günlerde ve daha birçok günde sofralardan eksik olmaz. Rulo börek adından da anlaşılacağı gibi rulo şeklinde sarılarak hazırlanır ve çıtır çıtır lezzet oluşturur. Herkesin beğenerek yiyeceği bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Gerçekten  de oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat meydana getirir. Şimdi rulo börek nasıl hazırlanır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Rulo Börek Malzemeleri
  • 3 adet yufka
Sosu için: 
Rulo Börek
  • 1 kase süt
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 
İç Harcı İçin: 
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanışı: Rulo börek iç malzemesini hazırlamak için patatesleri bir tencereye alalım ve tencere su ilave edelim. Patatesleri haşlamakiçin ocağı kışık ateşte açalım. Haşlanan patateslerin kabukları soyarak çatalla ezelim.Tavanın içerisine sıvı yağ koyarar kabukları soyularak ince ince doğranmış olan soğanları tavaya ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanlara bir  kaşık salça ekleyerek karışımı az daha kavurdiktan sonra çatalla ezilen patatesler, tuz ve baharatlar eklenir. Eklenen bütün malzemeler yice karıştırılarak 5 dakika daha kavrulur ve hazırlanan patatesli iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Börek için hazırlanan iç karışım soğuzaya bırakılır ve bizde o arada böreklerin sosu için gerekli olan malzemelerk derin bir kap içerisine alarak karıştıralım. Yumurta sarısının biri hazıanan rulo böreklerin üzerine sürülmekiçin ayrılır. Düz bir zemin üzerine birinci yufka serilir ve yufkanın her tarafına hazırlanan sostan iyice sürülür. Patatesli iç harcı yufkanın her yerine serpiştirilir ve ikinci yufka üzerine serilerek onun da üzerine tekrar sos sürülür ve patatesli iç harç serpiştirilir. Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Bütün yufkalar bittikten sonra yufkalar uç kısımlardan, alt kısmından biraz içe doğru katlanır. Sonraki aşamada ise hazırlanan yufkalar rulo şeklinde sarılarak dolapta dinlendirilir. Dinlenen rulo börek buz dolabından alınır ve bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen börek dilimleri fırın tepsisine güzelce koyulur. En son ise hazırlanan nöreklerin üstüne yumurta sarısı yufkanın üzerinde gezdirilir, iyice ısıtılmış 175 derece fırında böreklerin üzeri, kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan rulo börek fırından çıkarılır ve servis tabağına alınarak sıcak yada soğuk olarak servise sunulur.

 Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 04:19:22 PM

Rulo Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Rulo Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017