Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patatesli Gül Böreği

Kıymalı patatesli gül böreği, lezzetle tüketilen börek tarifleri arasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu börek, içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat sunar. Sabah kahvaltılarında çıtır çıtır olarak hazırlanan bu börek, kahvaltı sofralarına ayrı bir renk katar ve çayın yanında muhteşem bir tat verir. Kıymalı patatesli gül böreği, kadınların sıklıkla yaptıkları günlerde, toplantı yemeklerinde atıştırmalık olarak, öğün aralarında ve akşam yemeklerinde doyurucu bir börek türü olarak bilinir. Şimdi, bu börek nasıl yapılır ve içeriğinde hangi malzemeler kullanılır, beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 250 gram kuzu kıyma
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri İçin: Sıvı yağ, su, susam, çörek otu

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye patatesleri alalım ve üzerine su ilave edelim. Patateslerin haşlanması için tencereyi ocağa alalım ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika kaynatalım. Haşlanan patatesleri soğuması için bir kaba alalım ve soğuduktan sonra kabuklarını soyalım. Kabukları soyulan patatesleri güzelce rendeleyelim. Soğanın kabuklarını soyarak ince ince doğrayalım. Doğranan soğanı bir tavaya alıp sıvı yağ ekleyerek iyice kavuralım. İçerisine kıymayı da ilave edelim ve biraz daha kavuralım. Sonra patatesleri, tuzu ve karabiberi kıymanın içerisine ekleyip kavurmaya devam edelim. Hazırladığımız iç malzemeler piştikten sonra soğumaya bırakalım.

Bir kaseye sıvı yağ ekleyelim ve bir miktar su ilave edip iyice karıştıralım. Hazır yufkaları dörde bölelim ve üzerine yağlı sulu karışımdan gezdirip fırçayla sürelim. Soslanan yufkaların geniş kısımlarına harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım, ardından içe doğru kıvıralım. Sarılan yufkaların üzerine kalan yağlı sulu karışımdan ya da hazırlanan yumurta sarısını fırçayla sürelim. Hazırlanan bütün böreklere aynı işlemi uygulayalım. En son hazır olan börekleri tepsiye dizerek üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tepsiye yağlı kâğıt serelim ve börekleri dizelim. Hazır olan börekleri önceden ısıtılmış fırına sürelim. 30 dakika kadar börekler kızarana kadar pişirelim ve börekler piştikten sonra soğuması için bekleyip servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri