Patatesli Kol BöreğiPatatesli Kol Böreği, birçok kişinin sevdiği börekler arasındadır. Özellikle çocuklarının abur cubur yemesini istemeyen anneler ve çayın yanına ikram edilecek atıştırmalıklar arayanlar için ideal bir seçenektir. Doyurucu özelliği sayesinde hafta sonu kahvaltılarınız için de mükemmel bir tercihtir. Kolay ve hızlı hazırlanabilirliği ile el açması börek tadını evde yakalamak isteyenler için bu tarif harika bir seçim olacaktır. Patatesli Kol Böreği Malzemeleri
İç Harcı İçin
Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır?İlk olarak patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri ezdikten sonra incecik kıyılmış maydanozları ekliyoruz. Sıvı yağ, baharatlar ve tuzu da ekledikten sonra iç harcımızı iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. İç harcımız hazır olunca yufkaları ıslatmak için sos hazırlıyoruz. Sos için eritilmiş tereyağı, sıvı yağı ve sütü birbirine karıştırıyoruz. İlk yufkamızı açıp sosu her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz. İkiye katladıktan sonra üstte kalan kısmına da sostan bir yemek kaşığı dökerek iyice yayıyoruz. Yarım ay haline gelen yufkanın düz olan kenarına iç harcımızdan döküp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsimizin ortasından başlayarak spiral şeklinde sararak böreği yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı sosun içine bir yumurtanın sarısını da ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu karışımı da tüm yufkaların üzerine eşit dağıtacak şekilde sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip dilimler halinde kesiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet Olsun. |
Cocuklarimin abur cubur yemesini istemedigim icin bu boregi yapmayi dusunuyorum, acaba patatesli kol boregi gercekten doyurucu mu?
Cevap yazMerhaba Arjen,
Evet, patatesli kol böreği oldukça doyurucu bir seçenektir. Patates, içeriğindeki karbonhidrat ve lif sayesinde hem enerji verir hem de tok tutar. Ayrıca evde yapılan börek, abur cuburlara göre daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Çocuklarınızın seveceğini düşünüyorum. Afiyet olsun!