Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kol Böreği, lezzetli iç harcı ve kolay hazırlanma süreci ile öne çıkıyor. Hafta sonu kahvaltıları veya çay saatleri için ideal bir atıştırmalık olan bu börek, çocukların da severek tüketeceği sağlıklı bir alternatiftir. Pratik tarif ile evde keyifle hazırlayabilirsiniz.
Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Patatesli Kol Böreği


Patatesli Kol Böreği, birçok kişinin sevdiği börekler arasındadır. Özellikle çocuklarının abur cubur yemesini istemeyen anneler ve çayın yanına ikram edilecek atıştırmalıklar arayanlar için ideal bir seçenektir. Doyurucu özelliği sayesinde hafta sonu kahvaltılarınız için de mükemmel bir tercihtir. Kolay ve hızlı hazırlanabilirliği ile el açması börek tadını evde yakalamak isteyenler için bu tarif harika bir seçim olacaktır.

Patatesli Kol Böreği Malzemeleri


  • 5 adet yufka
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı

İç Harcı İçin


  • 5 adet orta boy patates
  • 1/2 demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri ezdikten sonra incecik kıyılmış maydanozları ekliyoruz. Sıvı yağ, baharatlar ve tuzu da ekledikten sonra iç harcımızı iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. İç harcımız hazır olunca yufkaları ıslatmak için sos hazırlıyoruz. Sos için eritilmiş tereyağı, sıvı yağı ve sütü birbirine karıştırıyoruz.

İlk yufkamızı açıp sosu her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz. İkiye katladıktan sonra üstte kalan kısmına da sostan bir yemek kaşığı dökerek iyice yayıyoruz. Yarım ay haline gelen yufkanın düz olan kenarına iç harcımızdan döküp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsimizin ortasından başlayarak spiral şeklinde sararak böreği yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı sosun içine bir yumurtanın sarısını da ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu karışımı da tüm yufkaların üzerine eşit dağıtacak şekilde sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip dilimler halinde kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Arjen 11 Temmuz 2024 Perşembe

Cocuklarimin abur cubur yemesini istemedigim icin bu boregi yapmayi dusunuyorum, acaba patatesli kol boregi gercekten doyurucu mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Arjen,

Evet, patatesli kol böreği oldukça doyurucu bir seçenektir. Patates, içeriğindeki karbonhidrat ve lif sayesinde hem enerji verir hem de tok tutar. Ayrıca evde yapılan börek, abur cuburlara göre daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Çocuklarınızın seveceğini düşünüyorum. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Börek Tarifleri Yufka
Börek Tarifleri Yufka
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Patatesli Kol Böreği Hazır Yufkadan
Patatesli Kol Böreği Hazır Yufkadan
Börek Kaç Derecede Pişer?
Börek Kaç Derecede Pişer?
Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta
Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta
Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Güncel
Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri