borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değişik şekillerde börek yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşüneceksiniz. Unutmadan, özellikle börek şekillerinden bahseceğim için iç malzeme tarifi vermeyeceğim. Siz evinizde bulunan malzemelerden istediğinizi kullanarak içini hazırlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin:)

Bohça Böreği Malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 10 adet maydanoz sapı

Yapılışı: Bir kap içerisine yumurta, zeytinyağı, su ve yoğurt koyularak iyice çırpılır. Ayrı bir kaba sıcak su koyularak, maydanoz sapları bu suda yumuşayana kadar bekletilir. Serilmiş olan yufkanın yarısına hazırlanan harçtan yayılır ve yufkanın diğer kısmı ile üzeri örtülür. Yufkanın üzerine çay tabağı koyularak bıçakla daire şeklinde kesilir. Her dairenin üzerine kullanmak idtedğinin iç malzemesinden bir kaşık koyarak tepesini büzüp bohça haline getirin ve maydanoz sapı ile yufka bağlanır. Tüm yufkalar bu şekilde bağlandıktan sonra, içinde yağlı kağıt olan tepsiye dizilerek kalan harç üzerine sürülüp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Büzgülü Duvak Böreği Malzemeler:

Börek Şekilleri

  • 1 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • İsteğe göre çörek otu ya da susam

Yapılışı: 1 adet yufka dört eşit parçaya bölünür. Bir kap içerisine su ile zeytinyağı koyulur ve karıştırılır. Parçalardan birinin üzerine bu karışım sürülür ve yufka, sivri kısmından geniş kısmına doğru büzülür. Büzülen yufkanın kelebek şeklini alacak şekilde iki ucu yan yana getirilir. İsteğinize göre hazırladığınız iç malzemesinden yufkanın ortasına koyulur ve alttaki büzgülü kısım diğer kısmın üzerine sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra, tüm yufkkalar içine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı ile zeytinyağı karıştırılıp yayılır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir. 

Karnıyarık Böreği Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe göre çörek otu veya susam

Yapılışı: Bir adet yufka tezgahın veya düz bir zeminin üzerine serilerek sekiz eşit parçaya bölünür. Diğer yufka için de aynı işlem tekrarlanır. Küçük bir kabın içine yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı zeytinyağı koyularak karıştırılır. Yufkanın üçgen şeklinde olan ilk parçası alınarak üzerine, yağ ile hazırlanan karışımdan sürülür. Sonra, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine koyulur ve tekrar yağlı karışım sürülüp üzerine de isteğe göre hazırlanmış harç koyulur. Son olarak, sıgara böreği gibi fakat çok sıkmadan sarılır. Tüm yufkalar aynı işlemden geçtikten sonra üzerlerine derin çizik atılır ve açılan yarıklara  birer adet dilimlenmiş domates ile biber yerleştirilir. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tüm yufkalar içinde yağlı kağıt bulunan tepsiye dizilerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 16:59:28

Börek Şekilleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Şekilleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Tavada Patatesli Börek

Tavada patatesli börek, kolay yapılan börek tarifleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda lezzetli bir börektir. İç harcı olan patatesi haşlayarak kolay bir şekilde tavada patatesli börek pişirebilirsiniz. Fırına sürmüş olduğumu...

Kıymalı Börek Oktay Usta

Kıymalı börek Oktay Usta, eşsiz bir lezzete sahip olan ve herkesin beğenisini alan bir börek türü olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullanılan malzemelerin hepsinin birleşmesiyle birlikte oluşan tat bir hayli farklı ve ayr...

Peynirli Sigara Böreği

Peynirli Sigara Böreği özellikle çay saatlerinin, pikniklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan bir atıştırmalık olarak günün her saatinde çocuklarınıza verebileceğiniz besleyici bir yiyecektir. Hemen her bayanın...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Peynirli Börek Yufka

Peynirli börek yufka, yufkayla yapılan böreklerde hanımların tercihi özellikle kahvaltı için peynirli harçla oluyor. Peynirli börek ister hazır yufkayla, isterseniz elde açma yufkayla yapılsın, hem besleyici, hem de oldukça lezzet...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Sigara Böreği Fırında

Sigara Böreği Fırında yapıldığı zaman daha hafif olduğu için özellikle zayıflamaya çalışan ve bu sebeple de yediklerine dikkat etmek isteyenler için ideal bir tercihtir. Oldukça hafif olmasının yanı sıra çıtır çıtır bir tada da sa...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018