borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kabak Böreği

Kabak Böreği, herkesin evde rahatlıkla bulundurabileceği malzemelerden oluşmaktadır. Hem lezzetli hemde sağlıklı olan kabak böreğini ister ailenize ister misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu tadı unutmayacaklardır. Lezzetinin yanında sağlıklı olması ve görüntüsünün de hoş olması hiç kimse tarafından reddedilemeyecek bir börek olmasına sebep olacaktır. 

Kabak böreği hamuru için gerekli malzemeler
  • 1/2 litre su
  • yeteri kadar un
  • bir tatlı kaşığı tuz

İç harcı için gerekli malzemeler

  • 1/2 bağ dereotu
  • 200 gram lor peynir
  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
Üzeri için malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
Kabak BöreğiKabak Böreği Yapılışı

Öncelikle böreğin hamuru hazırlanmalıdır. Kabak böreğinin hamuru için su, un ve tuzu karıştırıp iyice yoğurulmalıdır. Yoğurulan hamur bir süre bir kenarda dinlendirilmelidir. Üç adet kabağın kabukları soyulmalı ve kabaklar rendelenmelidir. Soğan dilimlenip, dilimlenmiş olan kabakla karıştırılmalıdır. Üzerine biraz tuz eklenmeli ve yoğurulmalıdır. Yoğurulmuş olan kabak ve soğanı bir bezin üzerine koyarak suyu çıkarılmalıdır. Sonrasında yarımşar bağ dere otu ve maydanozu kıyıp, lor peynirle birlikte suyu sıkılan kabak ve soğanla harmanlanmalıdır. Daha sonra dinlenen hamur üç bezeye ayrılıp hamur incecik açılmalıdır. Tepsiyi yağlayıp ilk açılan ince yufkayı keserek yerleştirip tekrar yağlanmalıdır. Hazırlanan kabaklı ve lorlu iç yufkanın üstüne serpilmeli ve üzerine ikinci kat yufkayı da üstüne koyulmalı ve yağlanmalıdır.Tekrar iç harcı koyup üzeri yufka ile kapatılmalı ve pişirmeden önce kare şeklinde dilimlenmelidir. Böreğin üzerine sıvı yağ ve zeytinyağı karışımını sürerek fırında kızartılmalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 11:51:32 AM

Kabak Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017