borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Pan Börek


Pan börek, Özellikle hafta sonu eşinizle ve çocuklarınızla yapacağınız pazar kahvaltılarında tercih edebileceğiniz bir börektir. Yalnız pazar kahvaltılarında değil aynı zamanda beş çaylarında, günlerde ve özel konuklar için hazırlanabilecek bir börek türüdür. Yapımı basit olduğu için bir çok bayan tarafından tercih edilmektedir. Yurdumuzun her kesiminde yapılabilen bir börek çeşididir. Özellikle çocuklar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Pan börek klasik su böreğine alternatif oluşturmaktadır. Pan börek sürekli tükettiğimiz lezzetlerden farklı çeşitleri de vardır. Farklı lezzetler arayanlar için pastırmalı ve  mozarellalı ( Napoli ), kıyma ve mozarellalı ( Bolognese ), beyaz peynir, domates parçaları, zeytin dağ kekiği ( Akdeniz ) hatta çikolatalı çeşitleri bulunmaktadır.

Pan Börek Malzeme Listesi

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu 
  • 5 yemek kaşığı un 
  • 1 çay kaşığı margarin
Pan Börek Tarifi

Öncelikle iki adet yumurtayı geniş ve derin bir kabın içinde köpük köpük olana kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. İçerisine toz şekeri ekleyip çırparak karıştırmaya devam edin ve daha sonra içerisine sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Diğer yandan unu azar azar koyun ve sürekli karıştırın çünkü topaklanabilir. Unu ekledikten sonra hamurunuzun hala istediğiniz kıvama gelmediğini düşünüyorsanız çok fazla olmayacak şekilde bir miktar un ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olmamalıdır. Kulak memesi kıvamına yakın olmalıdır. Hamuru yoğurup hazırladıysanız bir krep tavasına veya yanmaz, yapışmaz bir tavaya Margarini ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar eritin.

Pan Börek

Margarin eridikten sonra tavanın içerisine hazırladığınız hamurlu karışımı bir kepçe dolusu kadar dökün ve tavanın dibine yayarak pişirmeye başlayın. Sık sık hamurun altını kontrol etmelisiniz çünkü yanabilir. Hamurun altını pişirdiyseniz bir spatula ya da maşa yardımıyla ters çevirin bu kez de üstünü pişirin. piştikten sonra önceden peçeteyle kaplamış olduğunuz servis tabağına koyun. Hamurlar bitene kadar kepçe yardımıyla pan börekleri pişirin. Ayrıca unutmadan tavanın ateşini de yarım edin. Aksi takdirde böreklerin üst kısmında yanıklar oluşur ve içerisi de pişmez. Eğer aceleniz varsa pan börekleri iki ayrı tavada birden pişirebilirsiniz. Yalnız tavaları yalnız bırakmayın sürekli kontrol edin.

 Pişirmiş olduğunuz pan börekler daha önceden hazırlanıp buzdolabında muhafaza edilebilir. Pan börekler buzdolabından çıktıktan sonra tavada değil bir mikrodalga fırın ya da tost makinesinda ısıtılmalıdır. Çünkü henüz soğuk olduğu için bir anda tavada pişirildiğinde tıpkı taze pişirilmiş gibi tat vermez. Fakat mikrodalga fırında ilk kez pişmiş gibi bir lezzeti olacaktır.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2015 03:12:37 PM

Pan Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pan Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017