borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kese Böreği

Kese böreği, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketilen, içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat oluşturan nefis bir börektir. Bu börek hazırlanışında farklı malzemeler kullanıldığı için diğer böreklerden daha lezzetlidir. İçerisinde bulunan sebzeler, göğüs eti, peynir, zeytin yağı ve baharatlar bu böreğin ana malzemelerini oluşturur. Hepsinin birleşmesiyle birlikte oluşan tat bir hayli muhteşem lezzetler ortaya çıkarır. Zeytin yağı bu böreğin iyi pişmesine olanak sağlamaktadır. Kese böreği çıtır çıtır gevrek bir lezzet oluşturarak kişileri kendine hayran bırakır. Kese böreği yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri şimdi sizinle paylaşacağım.

Kese Böreği Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 fincan zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Harcın İçin 

  • 1 su bardağı su
  • 1 fincan zeytin yağı

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta

Keseleri bağlamak için:

  • 10-15 dal maydanoz sapı 
Hazırlanışı: Kese böreği yapılışına öncelikle tavuk göğsünü yıkayarak başlayalım. İyice yıkanan tavuk göğsü doğrama tahtasına alınarak ufak ufak doğranır. Doğranan tavuk göğsü güzelce soslanır ve ağzı kapalı bir kaba alınarak dolaba koyulur ve 1 gün dolapta dinlendirilir. Soslanan tavuk göğsü daha lezzetli olacaktır. Sonra bezelyeler bir tencereye alınır ve üzerine su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra bol suyla yıkanan havuçlar küp küp doğranır ve bir kenara koyulur. Soğanların kabukları soyulur doğrama tahtasında yemeklik olarak doğranır. Yeşil biberler halka doğranır.. Beyaz peynirler çatalla güzelce ezilerek bekletilir. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya zeytinyağı koyularak sosla özdeşleşen tavuk göğsü tavaya alınır ve ocağın altı orta ateşte açılır.

Kese Böreği
Tavuk göğsü tava içerisinde birkaç sefer çevrilir ve tavanın içerisine havuçlar ilave edilir. Tavuk saldığı suyu çektiğinde doğranan soğanlar ve yeşil biberler de tavaya eklenir. Birkaç dakika daha bütün malzemeler sotelenmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılır ve malzemelerin üzerine kırmızı biber, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Doğranmış olan beyaz peynirleri ve haşlanan bezelyeleri de malzemelere ilave ederek hepsi güzelce karıştırılır. Yaprakları koparılan uzun maydanoz sapları bir kabın içinde sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir. Bizde o sırada mutfak yezgahının üzerine serilen yufkaların üzerine, bir kapta karıştırılan suyu ve zeytinyağı harcını serilen yufka üzerine iyice serpiştirilerek fırçayla dağıtılır. Sos sürülen yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve sos sürülür. Üçüncü yufka da üzerine açılır, tekrar harçtan sürülür. Üst üste açılan 3 yufka tabak büyüklüğünde kesili ve kalan bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Kesilen yuvarlakların içerisine hazırlanan iç malzemeden eklenir ve börek sarılır. Suda yumuşatılan maydanoz sapıyla kese haline getirilen yufalar bağlanır. Bürün börekler aynı şekilde hazırlanır. Kese şeklinde hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine güzelce dizilir. Kese bıreklerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür ve önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında böreklerin altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında iyice kızaran börekler soğuması için bir kenara alınır ve sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 10:50:11 AM

Kese Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kese Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017