Açma Kol Böreği Açma kol böreği, günümüzde pratik olduğu için yufka ile hazırlanan börekler tercih edilse bile el açması böreğin tadını hiç biri veremez. Hamur açma düşüncesi çoğu kişiye zor gelse de bir kaç denemede başarılabilecek çok zevkli bir iş. Hiç bilmeseniz bile öğrenmek için bir adım atabilirsiniz. İnanın bu muhteşem lezzet zahmetinize fazlasıyla değecektir. Kolay gelsin..
Açma Kol Böreği Malzemeler: - 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yeteri kadar tuz
İç Harcı İçin Malzemeler: - Bir kalıp beyaz peynir
- Küçük bir kase doğranmış maydanoz
- 1 adet yumurta
El Açması Kol Böreği Hazırlanışı:
Böreği yapmaya ilk olarak hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle tere yağını bir yağ tavasının içine atıp bir miktar kızartın. Daha sonra üzerine sıvı yağı ilave edin ve bir kenara kaldırın. Unu hamur karıştırma kabının içine alın ve ortasını havuz gibi açın. İçine yumurtayı kırın. üzerine yoğurdu ve erittiğimiz yağdan üç kaşık ilave edin. Bir miktar ılık su ekleyip tuzunu attıktan sonra yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp bezeler oluşturun. Bu bezeleri tatlı tabağı genişliğinde açıp aralarını yağlayarak 3 tanesini üst üste koyun. Sonra kenarlarını elinizle bastırın. Daha sonra bu bezeleri oklava ile üzerine un serpiştirerek açabildiğiniz genişlikte açın. Yırtmamaya dikkat edin. Açtığınız hamurun üzerini yağlayın. Peyniri, yumurtayı ve maydanozu bir kabın içinde karıştırıp hamurun tam ortasına çizgi halinde yeteri kadar yerleştirin. Hamurun bir ucundan tutup diğer ucuna kapatın ve üzerini yağlayın. Peynirli kısmından başlayıp diğer tarafa doğru fazla sıkışık olmayacak şekilde sarın. Daha sonra ikiye kıvırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan yağı böreklerin üzerine sürün. Hazır olan kol böreğini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine fırça ile su sürerek üzerini bir bez ile örtün. 10-15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 22.05.2018 23:33:23 Açma Kol Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Açma Kol Böreği" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |