borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özellikle bayanların yapmış olduğu gün toplantılarında mutlaka yapmış olduğu börekler oldukça leziz olmakla beraber kişiyi tok tutmaktadır. Anneler genel olarak börekleri yaparak çocuklarının beslenmesine bırakmaktadır. Örneğin şimdi sizinle ay çöreği tarifini paylaşacağım. 

Ay çöreği tarifi Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 1 fincan şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un
  • Pudra şekeri
İç malzemeler:

  •  4 adet elma
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 kaşık kuru üzüm

Hazırlanışı: Bir derin kapta yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Hazırlanan hamuru 20 dakika boyunca bekletin daha sonra küçük küçük yumaklar alın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartarak robota verin. İçine şeker, tarçın ve üzümü katarak orta ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Harç soğuduktan sonra bezeleri elinizle yuvarlayıp açın, içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı kağıt serili tepsilere dizin. Daha sonra fırına atarak pembeleşene kadar kızartın. Çok pişmeden üzerine pudra şekeri serpilir. Daha sonra soğuk ikram edilir.

Börek Çörek Tarifleri

Güneş böreği tarifi Malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket Maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

 İçerisine:

  • 75 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı
  • Tane karabiber
Hazırlanışı: Unu eleyerek mayayı ekleyin ve karıştırın. Üzerine tuz, şeker, yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyip düzgün bir hamur oluşuncaya kadar yoğurun.Üstünü kapatıp 40 dakika bekletin daha sonra süre bitişinde tekrar hamuru iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün ve peynir rendesini serpin. Rulo şeklinde sarın. Rulonun üzerine ellerinizle biraz bastırarak hamuru uzun bir dikdörtgen şekil almasını sağlayın. Rulonun ucundan kare bir hamur parçası kesin. Daha sonra yağlanmış bir tepsinin ortasına koyun. Kalan hamuru üçgen şeklinde kesip kare hamurun etrafına güneş şeklini verecek şekilde dizin. Bu şekilde üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra süre dolduktan sonra yumurta sarısını üzerine sürün karabiberle yüz şekli verin fırına atın. Pembeleşince soğuk sunum yapılabilir. 

Çatal çöreği tarifi Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 fincan sirke
  • Alabildiği kadar un

 Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarinle diğer tüm malzemeleri karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisi yağlanıp çatal şekli verilip  üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı üstüne çörek otu veya susam kullanılabilir. Son olarak ısıtılmış fırına atılır. Üzeri pembeleşince çıkartılır soğuduktan sonra servis yapılır.

Çiğ börek tarifi Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı: Un ve tuza su eklenerek kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurulur.  Soğan rendelenerek, kıyma baharatlanır ve su ile karıştırılır. Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır. Kenarları iyice parmak uçlarıyla bastırılarak kapatılır. Daha sonra kızdırılan yağda önlü arkalı kızartılır. Böreği sıcak servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 02:38:31 PM

Börek Çörek Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Çörek Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017