Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden farklı olarak patateslerin böreğe kattığı eşsiz bir lezzet ile bilinmektedir. Patatesli börek, sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sıkça düzenlediği altın günlerinde, misafir davetlerinde ve çayın yanında afiyetle tüketilen bir börek türüdür. Bu börek oldukça doyurucudur ve çıtır çıtır dokusuyla özellikle balkonda yapılan çay keyiflerine mükemmel bir eşlikçidir. Şimdi, bu benzersiz lezzetin yapılışını ve içeriğinde kullanılan malzemeleri birlikte inceleyelim. İşe kolları sıvayarak başlayalım, kolay gelsin.

Patatesli Börek Malzemeleri

Harcı İçin

  • 4 adet patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz

Böreğin Yufkası İçin

  • 3 tane yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • Çörek otu ve susam

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Patatesli börek yapımına ilk olarak börek iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Patatesleri hazırlamış olduğumuz bir tencereye koyup üzerine su ekleyelim. Tencereyi ocağa alalım ve patateslerin haşlanması için ocağın altını orta ateşte açalım. Patatesler yaklaşık olarak 45 dakika kadar haşlansın. Yumuşayana kadar haşlanan patatesleri bir kaba alalım ve soğumalarını bekleyelim. Patatesler soğuduktan sonra kabuklarını düzgünce soyalım, patatesleri bir tabağa alıp kaşık yardımıyla ezelim. Kaşıkla ezilen patateslerin üzerine ince ince doğradığımız maydanozları, karabiberi, pul biberi, zeytinyağını ve tuzu ekleyelim ve güzelce harmanlayalım. Patates harcı içerisine isteğe göre farklı baharatlar da eklenebilir. Hazırlanan patates harcını kenarda üzeri kapalı olarak bekletelim. Şimdi böreği hazırlamaya başlayalım. Börek için süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kap içerisine alarak iyice karıştıralım.

Hazır olarak alınan yufkaları ortadan ikiye bölelim. Yufkanın düz kenarını kendimize doğru çevirelim. Fırça ile hazırlamış olduğumuz sütlü sosu yufkanın üzerine sürelim. Yufkaya sos sürüldükten sonra hazırladığımız patatesli harçtan ilave edelim ve iç harç da eklenen yufkayı sıkıca dürüm şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkaya güzelce şekil verip, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Sonra ilk yerleştirilen yufkanın arkasına ekleyerek tepsiye dizelim. Geriye kalan sütlü karışımın içerisine bir yumurtanın sarısını ilave ederek iyice karıştıralım. Sonra fırça yardımıyla sosu hazırlanan böreklerin üstüne gezdirelim. En son böreklerin üstüne çörek otu ve susam serperek, önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına börek tepsisini sürelim. Yaklaşık olarak 45 dakika güzelce kızaran börekleri fırından alarak ılık ya da soğuk şekilde servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güneş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güneş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri