Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Kürt böreği tarifi Oktay usta, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu harika bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Kürt böreği Osmanlı döneminden bu yana sofralarda yerini bulmuştur ve sofralardan hiçbir zaman yerini kaybetmemiştir. Kürt böreğinin yapılışında böreğin içerisinde kullanılan malzemeler böreğin çıtır çıtır olmasına olanak sağlamaktadır. Kürt böreği hamurunun ince olarak açılması bu böreğin daha iyi kızarmasına olanak sağlamaktadır. Kızaran börekler oldukça lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Kürt böreği tarifi Oktay usta çayın yanında, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, misafirlere servis edilerek afiyetle tüketilmektedir. Bu böreği yiyen herkes böreğe hayran kalır. Yani misafirleriniz, aileniz bu böreği yediğinde sizden tekrar yapmanızı isteyecektir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım kolay gelsin.
Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Malzemeler: - 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket margarin
Üzeri için: - 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı: Kürt böreği tarifi Oktay usta tarifine ilk önce unu geniş bir kaba alarak başlayalım. Kap içerisine biraz un koyulur ve unun ortası havuz gibi açılır. Undan oluşturulan havuzun içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ koyularak en son unun üzerine kabartma tozu eklenir. Unun içerisine eklenmiş olan bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Hamurun kıvamı çok önemlidir. Kürt böreğinin hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Yapılan hamur sert olursa eğer hamura su ilavesi yapılarak hamurun istenilen kıvamı oluşturması sağlanır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurun üzeri bir bez yada havluyla kapatılarak 30 dakika mayalanması için beklenir. İyice mayalanan hamurdan bir beze böreğin üzerinin kapatılması için bekletilir. Geriye kalan hamurdan eşit olarak 20 beze oluşturulur. Hamur bezeleri tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların üzerine oda sıcaklığında eritilen yağ fırça yardımıyla sürülerek yufkalar üst üste koyulur. Bütün bezeler yağlanır ve üst üste koyularak güzelce açılır. En sona bırakılan yani ilk ayrılan hamur bezesi büyükçe açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılan hamur bezesine eritilen yağdan biraz sürülerek rulo oluşturulur. Hazırlanan börek rulosu 3 eşit parçaya bölünerek buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamurların üzerine elle bastırılarak yassı bir hale getirilir. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurların üstüne biraz daha eritilmiş olan yağ sürülerek üzerine pudra şekerinden serpilir. Kalan bütün hamurlara da aynı şekilde işlem uygulanır. En son kapak olarak ayırdığımız hamur ince bir şekilde açılarak kapak şeklinde tepsiye kapatılır. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına börek tepsisi sürülür. Fırına sürülen böreğin üstü kızarana kadar pişirilir. Güzelce pişen Kürt böreği soğuması için bir kenara alınır ve soğuduğunda servise sunulur. Kürt böreği tarifi Oktay usta afiyetle tüketeceğiniz bir tarif oluşturmuştur.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 29.07.2018 23:19:05 Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |