borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Haşhaşlı Mercimekli Börek

Haşhaşlı mercimekli börek, yapımı her ne kadar biraz zahmetli gibi görünse de tadına bakıldığında, bu zahmete değdi, dedirtecek bir lezzet. Haşhaşı o kendine has kokusu ve tadı mercimek ile buluştuğunda zannedildiğinden çok daha güzel bir börek çıkıyor ortaya. Oldukça doyurucu ve bir o kadar da besleyici olan haşhaşlı mercimekli börek, sabah kahvaltılarından, öğle atıştırmasına kadar hemen her öğünde tüketilebilir. Ancak haşhaşın uyku getirme, mahmurlaştırma, rehavet verme gibi özelliği bulunduğundan dolayı uyanık kalmanız gereken zamanlarda tüketmek pek de akıllıca bir seçim olmayabilir.

Haşhaşlı Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak içi hazırlanır. İç yapımı için gereken malzemeler;

Bir su bardağı yeşil mercimek, tuz, yağ, isteğe göre soğan. Yeşil Mercimekler bir düdüklü yardımıyla haşlanır. Ayrı bir yerde soğanlar kavrularak, öldürülür. Temiz bir kaba alınan mercimek ile soğan, tuz ve yağ birleştirilir.

Haşhaşlı Mercimekli Börek

Haşhaş hazırlığı:

Derince bir kapta 200gr kadar haşhaş ,bir su bardağı yağda sağaltılarak, daha sıvı bir hal alması sağlanır. Bu tarif için gereken haşhaş türü, yaş, kahverengi haşhaştır.

Haşhaşlı mercimekli börek için gereken malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

Derince bir kapta su, süt, yumurta, şeker çırpılır, ardından eritilen tereyağı eklenir. Üzerine aldığı kadar un koyulur. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır, kesinlikle hamur toparlanması için fazlaca un koyulmamalıdır. Sert hamur, böreğin lezzetini kaybetmesine sebep olur. Eğer hamur sürekli elinize yapışırsa ve toparlanmazsa, yarım çay bardağı kadar ay çiçek yağı ile toparlama işlemi gerçekleştirilir. Toplar halinde bölünen hamur, bir oklava yardımıyla büyükçe ve orta kalınlıkta açılır. Açılan hamurun üzerine bir fırça ile önceden sağaltılmış haşhaş sürülür. Ardından rulo şeklinde yuvarlanır ve üçer parmak kalınlığında sırayla kesilir. Kesilen her bir dilim tekrar açılmak üzere bir kenara koyulur. Kesme işlemi bittikten sonra tek tek hamur dilimleri alınır, bu kez ufak ebatta ve diğerine göre biraz daha ince olacak şekilde, oklava ile açılır, açılan her bir hamur diliminin içine önceden yapılan mercimekli harç koyulur. Bütün toplar aynı şekilde büyükçe açılıp, haşhaş sürüldükten sonra rulo yapılıp, kesilir ve kesilen parçalar da tekrar açılıp, mercimekli iç koyularak kapatılır. 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, üstü bez ile örtülür ki, haşhaşlı mercimekli börek sertleşmesin ve yumuşacık kalsın. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 11:59:02 AM

Haşhaşlı Mercimekli Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Mercimekli Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017