Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ börek, oldukça lezzetli olan ve oldukça pratik olan börek çeşitleri arasında yer almaktadır. Acil yemeklerin yanına yapılabilir ya da akşam çaylarında, sabah kahvaltılarında yapılarak lezzete lezzet katılabilir. Özellikle çocuklu annelere tavsiye etmekteyim. Çünkü hem doğal hem de kendi ellerinizle yapmış olduğunuz temiz ve hijyen açısından içiniz rahat etmektedir. Çocuklar genelde evde yemek tüketmeyip okulda fastfood türü yiyecekler tüketmektedir. Bu da çocuklarımız için sağlıklı olmayıp hem de güven açısından çok da güvenli olmamaktadır. Fakat özel ve ani bir misafiriniz olur pratik bir börek yapmanız gerekir hemen hızlı bir şekilde hazırlayıp lezzeti damaklarda bırakabilirsiniz.


Çiğ börek tarifi Malzemeleri

  • 250 kg kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığından az karabiber,
  • 1 çay bardak su,

Hamur malzemeleri

  • 4 su bardağı un,
  • Bir tatlı kaşığı (Silme) tuz,
  • Su.

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içerisine un, tuz ve su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar karıştırarak hamuru yoğuralım. Daha sonra başka bir kabın içerisine soğanları rendeleyerek, üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyip iyice karıştırarak iç harcımızı hazır hale getirelim. Hazırlanan hamurdan ceviz kadar parçalar alarak bir tabak boyunda açarak daireler oluşturulur. Ayrı bir yerde hazırlanan harcımız ise açılan dairesel hamurun içerisine ince bir şekilde serin. Hamurun bir tarafı boş bırakılır. Boş bırakılan tarafı harç sürülen tarafın üzerine kapatılır. Bir de harcın pişerken dışarı çıkmaması için bir tak yardımı ile kenarlarına basılarak ya da kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çiğ börekleri, daha önce derin bir tencerede kızdırdığımız 3 su bardağı yağın içerisine atılarak her iki tarafını da hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Fakat bu böreğin en dikkat edilmesi gereken püf noktası ise mümkün ise bir kazanda ve kuvvetli ateşte pişirilmelidir. Bir de böreğin pişerken çok yağ emmemesi için harç koyulmadan hamurun unu iyice silkelenmelidir.

Fakat bu börek adı duyulunca gerçekten çiğ diye düşünülüp ürperen kişiler mutlaka yemenizi tavsiye etmekteyim. Ayrıca kolesterol seviyesinde sorun olan kişilere çok da tavsiye etmemekteyim çünkü bu börek sırf yağ içerisinde piştiğinden dolayı oldukça yağlı olmaktadır. Bu da demek oluyor ki kolesterol seviyesi mutlaka oynama göstermektedir. Bu nedenle kolesterol rahatsızlığı olan kişilere daha hafif börekler tavsiye etmekteyim.

Çiğ Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6