Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börekler, günümüz mutfaklarında hamarat ellerin dokunuşuyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Çay saatlerinde veya ana yemeklerin yanında sunulan börekler, sofraları şık göstermekle kalmaz, aynı zamanda doyurucu bir öğün sunar. Börekler, özellikle anneler tarafından çocuklarının beslenme çantalarına koyularak onların açlıklarını gidermek amacıyla sıkça yapılır. Pek çok farklı börek tarifi bulunmaktadır.

Pazı Böreği Tarifi

Malzemeler
  • 3 Adet yufka
  • 1 Demet pazı
  • 150 Gram lor peyniri
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Adet yumurta
Hazırlanışı:

Pazıların yeşil bölgelerini ince ince doğrayarak lor peyniri ile karıştırın. Bir tepsiyi yağlayın. Tepsiye yufkanın bir tanesini yayarak yağlayın ve ikinci yufkayı parçalayıp yağlayarak tepsiye döşeyin. Doğradığınız pazı ve lor peynirlerini yufkaların üzerine serin. Üçüncü yufkayı da yağlayarak üzerine kapatın. En alta koyulan yufkanın uç kısımlarını üstüne katlayın. Daha sonra yumurta sarısını sürerek fırına koyun. 30 dakika boyunca pişirin. Böylece böreğiniz hazır olacaktır. Sıcak servis yapabilirsiniz.

Sosisli Milföy Börek Tarifi

Malzemeler
  • 10-15 tane sosis
  • 2 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 10 tane milföy hamuru
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 tane yumurta sarısı
Hazırlanışı:

İlk olarak sivri biberleri, domatesleri ve sosisleri küpküç doğrayın. Bir tavada yağı kızdırın. Domatesleri, biberleri ve sosisleri 10 dakika soteleyerek tuzu ekleyin. İyice sotelenen içi ocaktan alın ve milföy hamuruna ilave ederek şekil verin. Üzerine 1 adet yumurta sarısı sürerek fırına atın. 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Nişastalı Börek Tarifi

Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından fazla su
  • Biraz tuz
  • Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 15 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri İçin Malzemeler
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı yağ
  • Susam
Açılırken Kullanılan Malzeme
  • Nişasta
Hazırlanışı:

İlk olarak hamurun bütün malzemelerini karıştırın ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. İç harcı hazırlamak için patatesleri haşlayın ve soğutarak soyun. Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ ekleyerek ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kabuğunu soyduğunuz ve küçük doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişirin. Salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin ve biraz daha pişirdikten sonra altını kapatın. Patatesleri ezerek karışıma katın, ayrıca ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Hamuru 21 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve yedişer parçadan oluşan 3 bölüme ayırın. Bu parçaları küçük açarak aralarına nişasta serpiştirip üst üste koyun. Daha sonra her bir parça tepsi boyutunda açılır. Tepsiyi yağlayarak bir kat hamur serilir. Üzerine harcın yarısı konur, bir kat daha hamur serilir ve kalan harç eklenir. Son hamur da serilir ve börek dilimlenir. 1 bardak yağ üzerinde gezdirilir. Yumurta sarısı ile bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıp hamurun üstüne sürün ve susam serpin. Fırına sürüp 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Peynirli Muska Böreği Tarifi

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 200 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 4 dal maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:

İlk olarak yufkaları D şeklinde koyun. Dört parmak genişliğinde veya uzunlamasına kesin. Kesilen şeritleri tekrar ortadan ikiye kesin. Peynir ezilir ve maydanozla karıştırılır. Yufkanın uç kısımlarına harç koyarak üçgen şeklinde kapatın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak yumurta akına uç kısımlarını batırarak yapıştırın. Bu kısım alta gelmelidir. Bir tavaya yağ ekleyerek kızdırın ve yağın içine bırakın. Çift tarafı da kızartılan börek, peçete üzerine koyularak yağının emilmesi sağlanır. Sıcak servis yapın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Visam

17 Nisan 2024 Çarşamba

Sürekli börek yapıyorum ama artıkdeğişim börek tarifleri arıyorum. Bu nedenle sitenize baktım. Bana yapmamı önereceğiniz farklı börek türleri var mıdır? Özelikle içerisine koyacağımız malzemeler de değişebilir.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii, farklı börek tarifleriyle mutfağınıza çeşitlilik katabilirsiniz. Örneğin, patatesli börek, kıymalı börek, peynirli börek gibi klasiklerin yanı sıra, pırasa ve havuçlu börek, mantarlı börek veya kabaklı börek gibi farklı malzemelerle de börek yapabilirsiniz. Ayrıca, çığer böreği, çığ böreği veya avcı böreği gibi daha özgün tarifleri de deneyebilirsiniz. Denemekten çekinmeyin, yeni tatlar her zaman keyifli olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Güncel

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri