Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği

Misafirlerinize ne ikram etsem diye düşündüğünüzde, çayın yanında, kahvaltıda atıştırmalık lezzetli bir tarif aradığınızda ya da peynirli, ıspanaklı börekler dışında bir lezzet aradığınızda paçanga böreği yapabilirsiniz. Kayseri yöresine ait olan pastırmalı paçanga böreği, pastırmayla lezzetlendirildiği için diğer börek çeşitlerinden biraz daha farklıdır. Çıtır çıtır ve içi lezzet dolu bu böreği yapmak hiç de göründüğü kadar zor değildir. İşte size paçanga böreğinin tarifini veriyorum.

Paçanga Böreği İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 2 yeşil ve 1 kırmızı biber
  • 250 gram pastırma
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga böreği için önce ellerimizi ve sebzelerimizi güzelce yıkayıp kurulayalım. Küçük bir tavada biraz sıvı yağ ile küçük doğranmış biberlerimizi yaklaşık 2-3 dakika kavuralım. Sonrasında domateslerimizi kabuklarını soyup, küp-küp doğrayarak kavurduğumuz biberlerin üzerine ekleyelim. Pastırma ve tuzu da ilave ederek iyice karıştıralım. İsterseniz 1-2 dakika daha kavurabilirsiniz. Sonrasında karışımı soğumaya bırakalım ve temiz tezgâhın üzerinde yufkalarımızı istediğiniz boyutlarda, ister 6'ya isterseniz 8'e bölerek hazırlayalım. Sonrasında karışımı paylaştırarak yufkalarımızı ince bir şekilde saralım. Bolca sıvı yağ koyup kızdıralım ve yufkaları yağa atalım. Kızaran paçanga böreğini çıkartarak servis tabaklarına alalım. Sıcak tüketmenizi tavsiye ederim. Umarım beğeneceğiniz bir tarif olur. Çıtır çıtır ve içi lezzet dolu bu börek en sevdiğim alışkanlıklardandır.

Ekstra Bilgiler

Paçanga böreğinin lezzet sırlarından biri de malzemelerin tazeliğidir. Özellikle pastırmanın kaliteli olması, böreğin tadını doğrudan etkiler. Ayrıca, yufkaların taze ve ince olması, böreğin çıtırlığını artırır. Böreği kızartırken yağın iyice kızmış olmasına dikkat edin, bu sayede börekler daha az yağ çeker ve daha çıtır olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özercan

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Misafirlerim geldiğinde ne ikram etsem diye düşünürken, paçanga böreği yapmak gerçekten iyi bir fikir mi? Pastırmanın tadı herkese hitap eder mi acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Özercan, paçanga böreği misafirlere ikram etmek için harika bir fikir! Pastırmanın tadı bazı kişilere yoğun gelebilir, fakat böreğin içindeki diğer malzemelerle dengeleniyor. Yine de, misafirlerin damak zevkini göz önünde bulundurmak iyi olabilir. Keyifli bir sunum yaparak farklı ve lezzetli bir ikram sunmuş olursun. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?