Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Yeşil mercimekli börek hazır yufkadan, Bu börek eti olmayıp ama börekte et tadı ve proteinini yakalamak isteyen bireylerce tercih edilmektedir. Özellikle çocuk sahibi olan bayanların çocukları için sıklıkla tercih ettikleri bir börek çeşididir. Eğer çocuklar yeşil mercimeği sade olarak yemeyi tercih etmiyorsa bu böreğin içerisine bir miktar et de eklenebilir. Lezzetinden ziyade görünümü ve besleyiciliği ile de ön planda olan bir börek çeşididir. En çok günlerde ve özel misafirler için hazırlanmaktadır. Yurdumuzun her yöresinde yapılabilmektedir. İçeriğinde mercimek olması ile diğer doyurucu yemeklere alternatif oluşturmaktadır. Salata ve mercimek çorbası ile birlikte yemek olarak da tüketilebilmektedir. Yeşil mercimek içerisinde demir ve protein bulunması sebebi çok faydalı bir yiyecektir. Doktorlar tarafından da tüketilmesi önerilen bir yiyecektir.

Hazır Yufkadan Mercimekli Böreğin Malzeme Listesi
  • 3 tane yufka
  • 1 su bardağından iki parmak eksik maden suyu
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
İç Malzemesi İçin
  • 1 su bardağı kadar yeşil mercimek
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • Bir çimdik tuz
  • Bir miktar karabiber
  • Az miktarda pul biber
Üzeri İçin
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Bir miktar susam
Hazır Yufkadan Mercimekli Böreğin Yapılışı

Öncelikle yeşil mercimekleri iyice seçmeliyiz. İçerisinde taş kalmamasına dikkat edilmelidir. Daha sonra yıkanarak küçük bir tencere içerisine alınmalı ve üzerini geçecek şekilde su eklenmelidir. Haşlanan yeşil mercimekler bir kemise süzülmelidir. Diğer taraftan bir tavaya az olacak şekilde sıvı yağ ekleyelim ve ince doğranmış soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar soteleyelim. Salçayı da bu soğana ekleyip mideyi yakmasın diye biraz kavuralım. Daha sonra iki çorba kaşığı su ekleyerek salçayı biraz açalım. En son olarak da haşlanmış yeşil mercimekleri sosun içerisindeki su çekene kadar pişirelim ve kalan baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Diğer taraftan sos malzemelerini yani sodayı, yumurtayı ve sıvı yağı harmanlayarak birbirine iyice yedirelim. Harç ve sosun yapımı tamamlandığı için sıra geldi börekleri harçla buluşturmaya.

Yufkayı harçla buluşturmak için ilk yufkayı tezgaha açalım ve üzerini sosla sıvayalım. İkinci yufkayı da ilk kat yufkanın üzerine serelim. Yine bu kata da sos sürelim. Üçüncü kata da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yufkalrı sigara böreği keser gibi dörde keselim. Ardından dörde böldüğümüz parçalardan bir tanesini tekrar 3 tane eşit büyüklükte üçgen şeklinde keselim. Diğer parçalara da aynı işlemi yaptığımızda elimizde 12 adet üçgen olacaktır. İsteğe göre bu parça sayısı arttırılabilir ya da eksiltilebilir. Parçalardan bir tanesini alıp geniş olan kısmına harçtan koyarak yanları hafif dökülmesin diye katlayarak sigara böreğine benzer tarzda rulo biçiminde saralım. Yalnız çok sıkı biçimde sarılmamalıdır. Çünkü sıkı sarılınca iç harç patlayabilir ya da yufkanın sıkı kısımları pişmeyip hamur şeklinde kalabilir. Bu ruloları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizelim. Üst kısımlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp isteğe göre bol susam serpelim. Önceden ısıtılıp hazırlanmış 200 derecelik fırında üzerlerindeki yumurta sarısı kızarana kadar pişirelim. Daha sonra isteğe göre ayran limonata ya da meyve suyu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
Son Güncelleme : 05.06.2018 22:27:59

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan"
Yeşil mercimek bildiğimiz kahverengi mercimek mi önce mercimekşeri haşlasak sonra yufkanın arasına koysak ve fırınlasak nasıl olır ya da hiç yapmadan olur mu mercimekle birlikte başka besinler de koyayım mo sopandır ettir patates de olabilir hanhisi yakışır sizce bubtarifin püf noktalarını nasıl pişirilmesi gerektiğini öğrenebilir miyim ama nasıl yapılabileceğini bilmiyorum
Yağızkan . 31.10.2018 00:02:02
CEVAP YAZ
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan...
Büzgülü Börek
Büzgülü Börek
Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ...
Börek Yapımı
Börek Yapımı
Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y...
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b...
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y...
Çiçek Börek
Çiçek Börek
Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat...
Börek Şekilleri
Börek Şekilleri
Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ...
Bal Kabaklı Börek
Bal Kabaklı Börek
Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab...
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir...
Bulgurlu Börek
Bulgurlu Börek
Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,...
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli...
Börek Çeşitleri
Börek Çeşitleri
Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle...

 

Balkabaklı Börek
Cevizli Börek
Çarşaf Böreği
Börek Tarifleri Yufka
Çiğ Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çi Börek
Boşnak Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Bayat Ekmek Böreği
Açma Börek
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Börek Milföy Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Yapmanın Püf Noktaları
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek
Büzgülü Börek
Börek Yapımı
Elde Açma Pırasalı Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Çiçek Börek
Börek Şekilleri
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Popüler İçerik
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za...
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları...
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya...
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ...
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski...
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018