borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Tepsi Böreği Hamuru

Tepsi Böreği Hamuru her zaman lezzeti hazır yufka ve milföylerden daha iyi olan bir hamur çeşidi olarak yaptığınız böreğin daha fazla beğenilmesine de olanak sağlamaktadır. İnsanların zamanının daha az olması ve hazır yufka, milföy gibi ürünlerin kolay kullanımı sebebi ile tercih ediyor olması söz konusu olsa da hafta sonu boş vaktinizde güzel bir börek yapmak istiyorsanız mutlaka bu hamur tarifini uygulayarak el açması börek yapmanızı tavsiye ederiz. Bu hamur sayesinde dilediğiniz iç harcını da kullanarak enfes börekler hazırlayabilirsiniz.

Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri
  • 500 gram un
  • 2 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 300 gram tereyağı ya da margarin
Tepsi Böreği Hamuru Hazırlanışı

İlk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açıyoruz. Tuz ve yumurtayı açtığımız bu havuza koyduktan sonra yavaş yavaş su koyarak açtığımız havuz içinde karıştırıyoruz. Yanlardaki undan alarak yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Tepsi Böreği Hamuru
Hamur dinlenirken yağı eritip hafif donma derecesine gelene kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgahın üzerine alarak biraz daha yoğuruyoruz ve öne arkaya silindir şeklinde yuvarlayarak her tarafı aynı kalınlıkta bir rulo elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu ruloyu 6 ya da 7 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla 25-30 cm çapında yuvarlak yufkalar haline getiriyoruz. Açtığımız yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki yufkayı yağlamadan üzerini ince bir bezle örtüp soğuk bir yerde dinlendirdikten sonra tekrar açarak dilediğimiz bir böreğin yapımında kullanıyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:39:30

Tepsi Böreği Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tepsi Böreği Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Açma Patatesli Börek

Açma patatesli börek, toplum olarak patates ile yapılan börekleri daha çok sevmekteyiz. Yufka ile yapılan börekler eğer sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa yufka yerine evde kendiniz hazırlayacak hamur ile kolay açma patatesl...

Makarnalı Su Böreği

Makarnalı Su Böreği, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de yiyebileceğimiz börekler günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli olması birçok kişi tar...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Tadım Börek

Tadım Börek, birbirinden lezzetli börek çeşitleri ile el açması börek ihtiyaçlarınızı karşılamakta olan bir börek evidir. El açması ev böreklerine sahip olmanız konusunda size gereken desteği sağlayabilmek için işinin ehli börekçi...

Çağdaş Börek

Çağdaş börek, müşterilerine sunduğu birbirinden leziz börekleriyle tanınmış, verdiği hizmetle evde börek yapmaya zamanı olmayan ya da aniden gelen konukları için ikramlık sunmayı düşünenler için büyük bir kolaylık sağlayan börek e...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Sodalı Kıymalı Börek

Sodalı kıymalı börek kalorisi çok yüksek olmasına rağmen herkesin severek tükettiği böreklerden biridir. Bu börek içerisindeki etin sağladığı protein sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ister sabah...

Rulo Börek

Rulo börek, hazırlanışında kullanılan malzemelerin börekle özdeşleşmesiyle börek ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve çsabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017