Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru

Tepsi böreği hamuru, hazır yufka ve milföylerden daha lezzetli olan bir hamur çeşididir. Bu hamur, yaptığınız böreğin daha fazla beğenilmesini sağlar. Hazır yufka ve milföy gibi ürünlerin kolay kullanımı nedeniyle tercih ediliyor olsa da, hafta sonu boş vaktinizde güzel bir börek yapmak isterseniz mutlaka bu hamur tarifini uygulayarak el açması börek yapmanızı tavsiye ederiz. Bu hamur sayesinde dilediğiniz iç harcını kullanarak enfes börekler hazırlayabilirsiniz.

Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri

  • 500 gram un
  • 2 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 300 gram tereyağı veya margarin

Tepsi Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

İlk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açıyoruz. Tuz ve yumurtayı açtığımız bu havuza koyduktan sonra yavaş yavaş su ekleyerek karıştırıyoruz. Yanlardaki undan alarak yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Hamur dinlenirken tereyağını eritip hafif donma derecesine gelene kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgâhın üzerine alarak biraz daha yoğuruyoruz ve öne arkaya silindir şeklinde yuvarlayarak her tarafı aynı kalınlıkta bir rulo elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu ruloyu 6 veya 7 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı merdane yardımıyla 25-30 cm çapında yuvarlak yufkalar haline getiriyoruz. Açtığımız yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki yufkayı yağlamadan üzerini ince bir bezle örtüp soğuk bir yerde dinlendirdikten sonra tekrar açarak dilediğimiz bir böreğin yapımında kullanıyoruz.

Ekstra Bilgiler

Hamur yapımında kullandığınız unun kalitesi, hamurun kıvamını etkileyebilir. Mümkünse yüksek proteinli un kullanmanız hamurun daha elastik olmasını sağlar.

Hamurun dinlenme süresi, hamurun kolay açılabilirliği ve lezzeti açısından önemlidir. Bu süreyi atlamamalısınız.

Hamurunuzu dinlendirirken üzerini nemli bir bezle örtmek, hamurun kurumasını engeller ve daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?