Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek

Peynirin birçok insan tarafından sevilmesi, peynirden yapılan böreklere olan rağbeti de artırmaktadır. Siz de evlerinizde kolayca peynirli rulo börek yapabilirsiniz. Herkesin damak tadına uygun ve severek tüketebileceği bu lezzetli börek, misafirlerinize veya ailenize çayın yanında sunabileceğiniz harika bir ikramdır. Yaklaşık olarak bir saatte tamamlayabileceğiniz böreği, kısa sürede servis edebilirsiniz. Eğer yufkayı kendiniz açacaksanız bu süre biraz uzayabilir, ancak çok daha iyi lezzetler elde edebilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan bu börek de yine lezzetli olacaktır. Bu tarifimizde hazır yufka ile peynirli rulo börek yapacağız.

Peynirli Rulo Börek Malzemeleri

  • Dört adet hazır yufka
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İki adet yumurta
  • Bir miktar soğuk su

İç Harç için Malzemeler

  • İki su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, böreğin yapılışına geçmeden önce gerekli olan sosumuzu hazırlayalım. Bir kap içerisine bir miktar sıvı yağ, bir adet yumurta ve yoğurt ekleyerek iyice karıştıralım. Bu işlemi iyi yapmaya dikkat edin, gerekirse mikser yardımı ile çırpın.

Daha sonra yufkaları temiz ve düz bir zemine serin ve her bir yufkayı toplam 8 parçaya bölün. Böylece tüm yufkalar parçalara ayrılmış olacaktır. Bu parçalardan toplam otuz iki adet börek elde edeceğiz. Tüm bu dilimlere hazırladığımız yoğurtlu sosu bir fırça yardımıyla iyice yedirerek sürün. Daha sonra peynir ve maydanozu ince ince doğrayarak iyice karıştırın. Bu karışımı, parçaladığınız yufkaların geniş kısımlarına koyarak rulo şeklinde sarın.

Bu işlemin ardından, kap içerisine soğuk su ekleyerek bu ruloları teker teker soğuk suya batırın. Sonrasında tepsinin dibini iyice yağlayın ve suya batırdığınız peynirli rulo börek yufkalarını tepsiye dizin. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletin ve fırını 200 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayın. Tepsinin üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu serpiştirin. Önceden ısıttığınız fırına tepsiyi koyarak üzeri tam olarak kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Haber Bülteni

Güncel

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri