Dondurulmuş Börek

Dondurulmuş Börek

Dondurulmuş börek, özellikle çalışanların, öğrencilerin, yeni evlilerin ve küçük çocukları olanların kurtarıcısı niteliğinde buzdolabında bekleyen adeta bir kahramandır. Eve yorgun gelinen bir gün, yanında basit bir çorba veya salata ile lezzetli bir öğüne dönüşebilir. Aniden gelen misafir için çayın yanında ya da aç çocuklar için atıştırmalık olarak da harika bir seçimdir. Dondurulmuş börek, marketlerde İglo, Nefista, Pınar ve Superfresh gibi markaların çok çeşitli bir yelpazede sundukları pişirilmeye hazır yiyecek kategorisinde bulunabileceği gibi, boş bir vakitte hazırlanarak da derin dondurucuda saklanabilir. Üstelik dilimlenmeye gerek olmayan bir çok çeşidi, çözülmesini beklemeden pişirilebileceği için çok pratik bir yemek çözümü olur. Özellikle kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli veye aklınıza gelen sevdiğiniz her türlü malzemeyle evde hazırlanan börekler, dondurulmuş olsa da taze yapılmış börekle aynı tada sahiptir. Besin değeri de, diğer tüm dondurulmuş ürünlerde olduğu gibi korunmuş olur. Dondurulmuş börekte dikkat edilmesi gereken husus, bakteri üreyeceğinden bir kez çözdürülen ürünün asla tekrar dondurucuya konulmamasıdır. Pişirilemeyen kısım varsa mutlaka atılmalıdır.

Aşağıda yapımı çok kolay ancak görüntüsü inanılmaz derecede iştah açıcı ev yapımı bir dondurulmuş börek tarifi yer almaktadır.

Malzemeler:
  • 3 adet günlük yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı:

Kabuğu soyulan patatesler yıkanarak küçük küpler halinde doğranır ve derin bir tencereye alınır. Üstlerini aşmayacak kadar su ve tuz eklenerek haşlanır. Eklenen su yetersiz geldiyse ve patatesler hala çiğ ise biraz daha su eklenerek, sebzelerin tam kıvamında haşlanması sağlanır. Henüz sıcakken çok minik küpler halinde doğranmış kırmızı biberler ilave edilerek iyice karıştırılır. Bu harç bir kenarda biraz soğuduktan sonra içine ezilmiş olan beyaz peynir, süt, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır. Peynir tuzlu ise patatesler pişirilirken çok az tuz eklenmelidir. Tezgaha bir adet yufka serilerek tüm yüzeye iç harçtan yayılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra, yufkalar çok sıkı olmayan bir rulo olarak sarılır. Elde edilen rulo dilimlenmeden streç filmle sarılarak derin dondurucuya konur. İhtiyaç duyulduğunda fırına verilmeden yaklaşık 1-2 saat önce (dilimlenebilir hale gelebilmesi için) buzdolabından çıkarılarak yaklaşık iki parmak kalınlığında kesilir ve yatay halde pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilerek 180 derecelik fırında üstü renk alıncaya dek pişirilir. İstenirse 1 kaşık yağda pembeleştirilmiş bir adet orta boy kuru soğan da iç harca eklenebilir. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 08.06.2018 16:39:47

Dondurulmuş Börek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan...
Büzgülü Börek
Büzgülü Börek
Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ...
Börek Yapımı
Börek Yapımı
Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y...
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b...
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y...
Çiçek Börek
Çiçek Börek
Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat...
Börek Şekilleri
Börek Şekilleri
Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ...
Bal Kabaklı Börek
Bal Kabaklı Börek
Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab...
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir...
Bulgurlu Börek
Bulgurlu Börek
Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,...
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli...
Börek Çeşitleri
Börek Çeşitleri
Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle...

 

Balkabaklı Börek
Cevizli Börek
Çarşaf Böreği
Börek Tarifleri Yufka
Çiğ Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çi Börek
Boşnak Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Bayat Ekmek Böreği
Açma Börek
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Börek Milföy Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Yapmanın Püf Noktaları
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek
Büzgülü Börek
Börek Yapımı
Elde Açma Pırasalı Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Çiçek Börek
Börek Şekilleri
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Popüler İçerik
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za...
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları...
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya...
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ...
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski...
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018