Bezelyeli Börek Bezelyeli börek, bu şekilde sebzelerle hazırlanan börekler hem hafif bir lezzette, hem de sağlıklıdır. Talaş böreği lezzetinde olan bu tarifimizi pratik bir şekilde hazırlayacaksınız. Üstelik hazır yufkayla yapılmasına rağmen, elde açma böreklerin lezzetine yakın oluyor. Fazla üzülmeden hazırlayacağınız bu lezzetli böreğin yufkalarını bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Eğer iç harcınız hazırsa, kısa sürede börekleri hazırlayıp, ikramınızı yapabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli bezelyeli börekleri birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Bezelyeli börek için gerekli malzemeler - 5 adet hazır yufka
- 1,5 paket margarin
İç malzemeleri - 300 gram yağsız kıyma
- 8 yemek kaşığı konserve bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Bezelyeli börek yapımı Böreğin yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Tavanın içine sıvı yağı koyarak kıymayı ezerek kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin. Kavrulan kıymayı iyice ezin ki, bulgur gibi tane tane olsun. Başka bir yerde patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayarak, az tuzlu suyun içinde dağılmayacak kadar haşlayın. Daha sonra kavrulan kıymanın içine konserve bezelyeyi ve havuçlu patatesi koyarak karıştırın. Bu şekilde iç malzemeye hazırladık. Şimdi yufkalarımızı hazırlamaya başlayalım. İlk olarak margarini tavanın içinde yakmadan eritin. Bunun içine yarım çay bardağı su koyarak çırpın. Suyu koyarsanız böreğiniz daha hafif olur. Şimdi yufkanın ilkini tezgahın üzerine açın. Buna erittiğiniz margarini sürün. Her tarafını yağlamaya özen gösterin. Daha sonra yufkanın karşılıklı iki ucunu birbirinin üzerine kapatın. Yine yağlı karışımdan yufkaya sürün. Bu defa yan uçlarını birbirinin üstüne kapatın. Aynı bir kare elde edeceksiniz. Diğer yufkalara da aynı uygulamayı yapın. Bunları üst üste koyarak içindeki yağın donması için buzdolabında bir süre bekletin. Daha sonra yufkaları tezgahın üzerine alın. Yufkaların her birini dörde kesin. Her parçanın içine hazırladığınız bezelyeli harçtan yeteri kadar koyun. Sonra karşılıklı uçları birbirinin üzerine kapatarak, bohça şekline getirin. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine yufkanın uçları alta gelecek şekilde börekleri yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. 5 adet yufkadan 20 adet börek çıkacak. Ancak her parça oldukça doyurucu oluyor. 180 derecede ayarladığınız fırın ısındıysa, Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek, tepsiyi fırına koyun. Yaklaşık yarım saat içinde bezelyeli börekler nar gibi kızarıp, kabaracaktır. Börekleri sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 18.09.2018 09:08:03 Bezelyeli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Bezelyeli Börek" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |