Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada peynirli börek, ben fırında böreğin pişmesini bekleyemem diyenlerdenseniz, bu tarifi denemelisiniz. Özellikle sabah kahvaltısında canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara girişebilirsiniz. Öyle fırında yapılan börekler gibi sizi fazla uğraştırmaz. Elinizin altında biraz peynir, bir de hazır yufka varsa, siz çayınızı demleyinceye kadar tavada peynirli börek hazır olur. Hem aileniz için güzel bir sürpriz olur. Kahvaltınızı böyle şenlendirebilirsiniz. İsterseniz çay saatleriniz içinde bu böreği hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli böreği yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tavada peynirli börek için gerekli malzemeler
  • 3 adet hazır yufka
  • 250 gram az tuzlu beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeterince karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
Tavada peynirli börek nasıl yapılır?

Böreğimizi sadece 3 adet yufkayla hazırlıyoruz. Bu börekle yaklaşık 4 kişiye ikramda bulunabilirsiniz. İlk önce uygun bir teflon tavanın içini yağlayın. Yufkalardan birini tavanın içine yerleştirin. Yufkanın fazlalığı tavanın dışına sarksın. Bu arada sizde süt ve sıvı yağı birlikte çırparak, böreğin içinde kullanacağınız sosu hazırlayın. Aynı zamanda beyaz peyniri kâsede çatal yardımıyla ezin, içine ince doğranmış maydanozu, karabiberi ilave ederek karıştırın. Harcın içinde beyaz peynir kullandığımız için, içine tuz ilave etmenize gerek kalmaz.

Şimdi tavanın içine serdiğiniz yufkanın üzerine sostan biraz gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı buruşturarak küçük parçalar halinde yerleştirin. Bunun üzerine yeniden biraz sos gezdirin. Üzerine peynirli harcı yayın. Bunun üstüne üçüncü yufkayı yine buruşturarak yerleştirin. En son olarak tavanın kenarından sarkan yufka parçalarıyla böreğin üzerini güzelce örtün. Margarini ya da tereyağını da böreğin üzerine küçük parçalar şeklinde yerleştirin. Ocağınızı kısık ateşte açarak, tavada peynirli böreği arkalı önlü kızartın. Ağır ateşte pişeceğinden böreğiniz çıtır çıtır olacaktır. Sıcak olarak tavada peynirli böreği kahvaltı masasına alabilirsiniz. Sevdiklerinize ikram edeceğiniz nefis bir börek yaptınız.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri