borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan börekler, günümüzde oldukça farklı çeşitlerde bulunan ve insanlar tarafından oldukça sevilen yiyeceklerdir. Fakat yapılışı zor olan börekler genellikle daha lezzetli börekler olduğu için insanlar bu zahmete girmek istemezler. Ama börek yapmanın püf noktaları bilen insanlar çok kolay bir şekilde börekleri yaparak bu lezzetleri misafirlerine eşlerine ve dostlarına tattırmaktadır. Sizler de börek yapmanın altın kurallarını ve önemli noktalarını bildiğiniz zaman çok kolay bir şekilde böreklerinizi yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdi börek yapmanın en önemli kurallarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara bir göz atalım.
Börek Yapmanın Püf Noktaları
  • Özellikle sebzeli börekler yaparken sebzeler yıkandıktan sonra kurumaya yakın biraz una bularsanız sebzeler yufkaya yapışmaz ve böylece çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu durumun uygulanmaması durumunda sebzeler yufkaya yapışacaktır. 
  • Su böreği yapan kişiler bu böreği hazır yufkalarda yaptıkları için lezzet, yarı yarıya düşmektedir. Bu durumla karşılaşmamak için özellikle su böreğinde yufkaları kendiniz açmaya özen gösterin .Çünkü dışarıdan alacağınız hazır yufka, sizin açacağınız ev yufkasına kesinlikle benzemeyecektir. Yani kendi açacağınız yufka çok daha fazla lezzetli olarak yaptığınız böreği tadan kişileri hayrete düşürecektir. 
  • Yine su böreği yaparken yufkaları haşladığınız su içerisine bolca tuz atmanız lezzet açısından çok daha iyi olacaktır. Bu durumu yufkalarda mutlaka uygulamalısınız. 
  • Herhangi bir börek yapacağınız zaman börek yapımı tamamlandıktan sonra fırın ve pişirme aşamasına geldiğinde böreği yaklaşık olarak 25 dakika buzdolabında bekletirseniz börek malzemeleri tam olarak dinlenerek pişmeye hazır hale gelecektir. Böylece pişirdiğiniz börekten çok daha fazla lezzet elde edeceksiniz
  • Börekler için kesinlikle herhangi bir pişme süresi dikkate alınmamalıdır. Bu duruma yemeklerdeki gibi standart bir süre verilemez. Çünkü börek yapımında birçok etken böreğin pişme süresini etkilemektedir. Örneğin börek yapımında kullandığınız yufkanın kalınlığı böreğin pişme süresinin değişmesine yani bazen uzamasına bazen kısalmasına neden olarak süreyi değiştirmektedir.
  • Tüm bunların yanında yufkayı sereceğiniz tepsiye yağdan başka sıvıyı kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Örneğin tepsiye damlayan yumurta, un, şeker gibi malzemeler böreğin direk olarak tepsiye yapışmasına neden olarak sizleri zor durumlarda bırakabilir. Bu nedenle kesinlikle tepsiye herhangi bir maddenin temas etmemesi gerekmektedir. 
  • Yumuşak bir börek yapmak isteyen kişiler börek yapmanın püf noktaları arasında önemli bir durum vardır. Bu kişiler yumurtayla bir şişe sodayı bir kapta çırparak sos haline getirdikten sonra böreğin üzerine bolca sürebilir. Bu durumda börek lezzet kaybetmeden hem yumuşak olacaktır hem de çok aşırı kabarmayacaktır.
  • Bir diğer püf nokta ise yufkalarını ıslatacak kişiler bu ıslatma işlemini margarinle ya da sıvı yağ ile ıslatarak yaptıklarında çok daha büyük lezzetler alarak lezzet farkını normal bir börekle kıyaslayabilir. Bu nedenle sizlerde bu işlemi margarin ya da sıvı yağ ile kolayca yapabilirsiniz. 
  • Börek yapımında kullanacağınız malzemelerin kesinlikle taze olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü börek yapacağınız malzemeler taze olmadığı zaman bu durum direk olarak lezzetin değişmesine ve böreğin kıvamının tutturulamamasına neden olmaktadır.
  • Son olarak börek için kullanacağınız iç malzemeleri tepsiye en az iki adet yufka kullandıktan sonra yapılmalıdır. Aksi halde yaptığınız bu börek piştikten sonra bu malzemeler tepsinin dibine yapışacaktır ve servis sırasında dağılma problemi meydana gelecektir. 

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 05:06:38 PM

Börek Yapmanın Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Yapmanın Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017