borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Çarşaf Böreği

Çarşaf böreği hemen hemen herkesin evinde yapılmakta olup zevkle tüketilmekte olan börek türlerinden biri olmaktadır. Çarşaf böreğinin bir kaç çeşidi bulunmaktadır. Patatesli çarşaf böreği, peynirli çarşaf böreği ve yeşillikli olanı da yapılabilmektedir. Ayrıca hem basit hemde herkesin yapabileceği bu börek hem doyurucu olup hemde lezzetli olmaktadır. Sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında, bayanların günlerinde hazırlamış oldukları yemeklerin yanında gayet güzel olmakla beraber hem hazırlanan sofraları zengin gösterir hem de çeşit oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Hem sağlıklı ve doğal olup hemde çocuklarınızın okul çağında olan özellikle ara öğün olarak atıştırmaların da oldukça fayda olup açlıklarını giderir. Beslenmelerine koyarak çocukları hem fasfood yiyeceklerden kurtarmış olursunuz hem de sağlıklı beslemiş olursunuz.

Çarşaf böreği tarifi malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı maya
Arasına sürülmesi için:
  • Sıvı yağ
İçi için malzemeler:
  • Köy peyniri
  • Maydanoz
Üstüne sürülecek malzemeler:
  • Sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
Çarşaf BöreğiHazırlanışı: Tüm hamur malzemelerini derince bir kaba alarak iyice yoğurun. Küçük küçük hamurlar kopararak 8 eşit parçaya bölünür. Daha sonra 20 dakika bekletilerek kabarması beklenir. Sizin yapmanız gereken iş ise peyniri rendeleyip maydanozu doğrayıp karıştırmak. Daha sonra kesilen parçaları tabak büyüklüğünde açın. Hepsi açıldıktan sonra ilk açtığınız hamurun altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür. Diğerlerini de üst üste koyun. Fakat hepsinin arası 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak sakın unutmayın. Bu şekilde üst üste yağlanıp koyulan hamurlar 15 dakika boyunca dinlendirilir. Daha sonra açma işlemine sıra gelir. İsteğe bağlı olarak tezgah üzerinde yada bir bez üzerinde hamuru nazik bir şekilde parmak uçları ile her köşesi çekiştirilerek açılır. Nasıl açılır demeyin o kadar basit açılıyor ki şaşırıp kalabilirsiniz. Fakat her tarafından açılmalıdır ince zar şeklini almalıdır bir taraf kalın bir taraf ince olmamalıdır. Daha sonra iç harcı her tarafına eşit şekilde sürerek rulo yapılır. Kendi etrafında dolayarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyulmalıdır. Tüm hamurlar bu işlemden geçerek tepsiye koyulur. Son olarak üzerine sıvı yağ sürülür ve yumurta sürülerek fırına bırakılır. Hafif kızarınca fırından alınarak sıcak servis yapın. Tavsiyem sıcak servis yapmanız daha çıtır yenmektedir. 

Bu tarifi uygulayarak peynir yerine iç malzemesine soğan, kıyma, patates, tuz ve karabiber kullanarak yapa bilirsiniz. Bu da ayrı bir damak tadı olmaktadır. Hem yemek gibi sunulabilir hemde karın doyurur. Fakat hanımlara tavsiye olarak akşam çaylarının yanında mutlaka deneme yapılmalıdır. Çarşaf böreği hem pratik hem de çekilen zahmetin karşılığını vermektedir.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 05:12:59 PM

Çarşaf Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çarşaf Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, böreklerin toplumumuzda ikram bakımından önemi büyüktür. Toplantılarda, davetlerde her türlü organizasyonlarda çayın yanında olmazsa olmazdır. Börekler toplum olarak misafir perverliğimizin de birer gösterge...

Otlu Börek

Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan,çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz..Malzemeler:yarım su bardağı yoğurt1 su bardağı sıv...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017