Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf böreği, neredeyse herkesin evinde keyifle yapılan ve tüketilen börek çeşitlerinden biridir.

Çeşitleri

Çarşaf böreğinin çeşitli türleri bulunmaktadır:

  • Patatesli Çarşaf Böreği
  • Peynirli Çarşaf Böreği
  • Yeşillikli Çarşaf Böreği
Hem basit hem de herkesin kolayca yapabileceği bu börek, hem doyurucu hem de lezzetlidir.

Kullanım Alanları

Çarşaf böreği, sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında ve özel günlerde hazırlanan sofralarda harika bir seçenektir. Hem sofraları zengin gösterir hem de çeşitlilik sağlar.

Sağlıklı ve doğal bir seçenek olan çarşaf böreği, özellikle çocuklarınızın okul çağında ara öğün olarak tüketmeleri için idealdir. Beslenme çantalarına koyarak çocukları fast food yiyeceklerden uzak tutabilir ve sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunabilirsiniz.

Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı maya

Arasına Sürülmesi İçin

  • Sıvı yağ

İçi İçin Malzemeler

  • Köy peyniri
  • Maydanoz

Üstüne Sürülmesi İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • Yumurta sarısı

Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır?

Tüm hamur malzemelerini derin bir kaba alarak iyice yoğurun.

Küçük parçalar kopararak 8 eşit parçaya bölün ve 20 dakika bekletin.

Bu sırada peyniri rendeleyip maydanozu doğrayarak iç harcı hazırlayın.

Hamur parçalarını tabak büyüklüğünde açın ve her birinin altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün.

Tüm parçaları üst üste koyun, fakat her birinin arasını zeytinyağı ile yağlamayı unutmayın. Bu şekilde 15 dakika dinlendirin.

Hamuru tezgah veya bir bez üzerinde nazik bir şekilde parmak uçları ile her köşesinden çekiştirerek ince bir zar haline gelene kadar açın.

İç harcı her tarafına eşit şekilde yayarak rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye koyun. Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı sürerek fırına verin.

Hafif kızarınca fırından alarak sıcak servis yapın. Sıcak servis yapmanız, böreğin daha çıtır olmasını sağlar.

Bu tarifi uygulayarak peynir yerine iç malzemesine soğan, kıyma, patates, tuz ve karabiber kullanarak da farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Bu da ayrı bir damak tadı oluşturur. Hem yemek olarak sunulabilir hem de karın doyurur. Hanımlara tavsiye olarak, akşam çaylarının yanında mutlaka denenmelidir. Çarşaf böreği hem pratik hem de çekilen zahmetin karşılığını veren bir börektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri