Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynir, aynı zamanda diğer öğün yemeklerimiz, tatlılarımız ve salatalarımızında vazgeçilmezlerinden biridir. Peynirin yufka ile birleşimi ise eşsiz bir lezzet olmakla birlikte aynı zamanda ani habersiz gelen misafirlerimize çabucak hazırlayabileceğimiz lezzetler arasında yerini almaktadır.


Yufkadan Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet yufka,
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı fazlası yoğurt,
  • 1 paket margarin,
  • Bir miktar susam veya çörek otu.

İç Harcı için

  • 500 gram beyaz peynir,
  • Yarım paket margarin,
  • Yarım deste maydanoz,
  • 4 adet taze yeşil soğan,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle, böreğimiz için iç harcı hazırlayarak başlayalım. Derin ve geniş rahat kullanabileceğimiz bir kap seçerek beyaz peynirimizi kap içerisine bırakıp iyice bir ezelim beyaz peyniri. Ufak ufak parçalar haline gelmesi yeterli. Taze yeşil soğanımızı yıkayıp bir güzel temizledikten sonra beyaz sap yeri dışındaki bütün yeşil yapraklarını doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım. Aynı şekilde maydanozu da doğrayalım. Peynirimizin üzerine doğramış olduğumuz yeşil soğan ve maydanozumuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Üzerine bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek aynı şekilde yine iyice karıştıralım.

Yufkaları temiz olan tezgâh üzerine sererek üzerine sürmemiz gereken harcı hazırlayalım. Dört adet yumurtayı orta boy bir kap içerisine kırarak üzerine bir su bardağından birkaç yemek kaşığı fazla olacak şekilde yoğurt ekleyip bir güzel çırpalım. Yarım paket margarini eritip aynı şekilde ilave edip iyice karıştıralım. Bütün yufkalara bu karışımı sürelim ve yufkaların her birini ikiye katlayalım. İki katladığımız yufkaların hepsini dört parçaya bölelim. Parçalara ayırdığımız yufkaların geniş olan tarafına iç harcı ilave edip rulo rulo olacak şekilde saralım. Toplamda 24 adet olacak olan bu yufkalarımızı altını yağlamış olduğumuz tepsi içerisine yan yana gelecek şekilde dizelim.

Tepsi içerisine yerleştirdiğimiz yufkaların üzerlerine kalan iç harçtan sürerek daha sonra üzerine bir miktar susam veya isteğe göre çörek otu serpelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırın içerisine tepsimizi yerleştirerek 180 derecede üzeri iyice kızarıncaya dek pişirelim. Bi yarım saat kadar pişecek olan yufkalarımızı fırını kapatıp çıkardıktan on dakika sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkadan Peynirli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6