Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta
12 Temmuz 2024

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta


Milföy börek tarifleri, Oktay Usta'nın tarifleriyle daha doğru ölçülerde ve daha lezzetli bir şekilde hazırlanabilir. Böreklerin tuzlusu, tatlısı, peynirlisi, patateslisi, ıspanaklısı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu börekler hem doyurucu hem de lezzetlidir. Bu yüzden birçok ev hanımı, hemen hemen her misafirine bu böreklerden yapar. Günlerde, toplantılarda ve özel misafirlerde milföy börekleri hızlı bir şekilde hazırlanarak zamandan tasarruf sağlar. Oktay Usta'nın verdiği tarifler oldukça lezzetli sonuçlar ortaya çıkarır. Böreğe lezzet katmak ise kişisel tercihlere bağlıdır.

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta Malzemeleri

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tane havuç
  • 250 gram haşlanmış bezelye
  • 750 gram kuzu eti
  • 15 tane milföy hamuru
  • Çörek otu

Milföy Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir tencereye etlerinizi yıkayıp alın. Etler kendi suyunu bıraktığında suyu çekene kadar bekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Daha sonra tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ilave edin. Kabukları soyulan havuçları küp şeklinde doğrayın. Pişmeye bırakılan etin üzerine havuçları ekleyin ve 3 dakika kavurun. Bezelyeleri de suyu süzülerek tencereye ekleyin. Daha sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Dolaptan çıkarılan milföy hamurlarını bir tepsi üzerine dizin. Milföyün ortasına hazırladığınız harçtan ekleyin ve bohça şeklinde kapatın. Kapatma yeri alt tarafta kalacak şekilde yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpin. Fırına koyarak pembeleşinceye kadar pişirin. Börekler hazır hale gelince lezzetle yenilebilir.

Oktay Usta’nın Milföy Yufkalı Börek Tarifi Malzemeleri

  • 2 tane yufka
  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 1 çay fincanı soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 200 gram mantar
  • 1 kase ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Milföy Yufkalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları ve soğanı ince olacak şekilde küp doğrayarak başlayın. Ispanakları ince doğrayın. Bir tencerenin içine sıvı yağ koyun ve içerisine mantarları ekleyerek soteleyin. Üstüne ıspanakları, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Milföy hamurunu genişletin ve orta boy bir tepsiye iyice yayın. 1 tane yufkayı küçük parçalara ayırın ve tepsiye serdiğiniz milföy hamurlarının üzerine serpin. Hazırda bekleyen iç harcı (ıspanaklı olanı) iyice üzerine serin. Ispanakların üzerine de dilimlenen kaşarları güzel bir şekilde dizin. Diğer yufkayı ise parçalara ayırıp kaşarların üzerine tüm malzemeyi kapatacak şekilde serin. Son kalan milföy hamurunu esneterek tepsideki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Derin bir kabın içine sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve sodayı koyarak iyice çırpın. Tepsiye koyulan böreği dilimleyin ve hazırlanmış olan sosu böreğin üzerine gezdirin. İsteğe bağlı olarak börek üzerine çörek otu veya susam da atılabilir. Daha sonra fırına koyun ve üzeri tam pembeleşince çıkarın. Kaşar erimeden sıcak servis yapın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Güncel

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri