Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabaklı Börek

Havuçlu kabaklı börek, adının ilk başta kulağa hoş gelmediği doğrudur. Hatta bazıları, "Tatlı börek mi olur canım!" diyebilir. Ancak bu, henüz denemeyenler için geçerlidir. Çünkü deneyenler, havuçlu kabaklı böreğin ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilirler. Üstelik bu böreğin yapımı çok kolaydır ve piştiğinde çıtır çıtır, yemeye doyamayacağınız bir lezzet sunar.

Havuçlu Kabaklı Börek Malzemeleri

Hamuru İçin

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 20 gram katı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Harcı İçin

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Bol kaşar peyniri rendesi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

Havuçlu Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisinde süt ve şekeri ılık süt ile eritin ve oda sıcaklığında, yumuşaması için bekletin. Mayalanan sütü derin bir kaba alın ve içine yumurta ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak, unu da kabın içine ekleyip, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğrulan hamura yuvarlak şekil vererek üzerini nemli bez ile örtüp, 15 dakika dinlendirin.

Bu arada iç harcı için bir kâsenin içine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Eklenen tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar çırpın. Un serpilmiş bir zemine hamuru alarak ikiye bölün ve biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki adet hamur açın. Büyük olan hamuru önceden yağlanmış tepsiye kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine, yumurtalı sütlü karışımdan bir miktar dökün.

Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak, rendelenmiş havuç ve ezilmiş peyniri bir kapta iyice karıştırdıktan sonra bu hamurun üzerine dökün. Küçük olan hamuru sebzelerin üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımdan bir miktar yayın. Büyük hamurun dışarıda kalan kısımlarını zarf şeklinde kapatarak, kalan son sütlü karışımı da böreğin üzerine iyice yayın ve üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. Pişme işleminden sonra 15 dakika bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Ekstra Bilgi

Bu tarifin harcına havuç ve kabağın yanı sıra patates koyanlar da vardır. Sizin hangi şekilde yapacağınız tamamen damak zevkinize kalmış. Ayrıca, dilerseniz hamurunuza biraz yoğurt ekleyerek daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Balkabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta