Havuçlu Kabaklı Börek Havuçlu kabaklı börek, adının ilk başta kulağa hoş gelmediği doğrudur. Hatta bazıları, "Tatlı börek mi olur canım!" diyebilir. Ancak bu, henüz denemeyenler için geçerlidir. Çünkü deneyenler, havuçlu kabaklı böreğin ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilirler. Üstelik bu böreğin yapımı çok kolaydır ve piştiğinde çıtır çıtır, yemeye doyamayacağınız bir lezzet sunar. Havuçlu Kabaklı Börek Malzemeleri Hamuru İçin
Harcı İçin
Havuçlu Kabaklı Börek Nasıl Yapılır? Bir kap içerisinde süt ve şekeri ılık süt ile eritin ve oda sıcaklığında, yumuşaması için bekletin. Mayalanan sütü derin bir kaba alın ve içine yumurta ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak, unu da kabın içine ekleyip, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğrulan hamura yuvarlak şekil vererek üzerini nemli bez ile örtüp, 15 dakika dinlendirin. Bu arada iç harcı için bir kâsenin içine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Eklenen tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar çırpın. Un serpilmiş bir zemine hamuru alarak ikiye bölün ve biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki adet hamur açın. Büyük olan hamuru önceden yağlanmış tepsiye kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine, yumurtalı sütlü karışımdan bir miktar dökün. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak, rendelenmiş havuç ve ezilmiş peyniri bir kapta iyice karıştırdıktan sonra bu hamurun üzerine dökün. Küçük olan hamuru sebzelerin üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımdan bir miktar yayın. Büyük hamurun dışarıda kalan kısımlarını zarf şeklinde kapatarak, kalan son sütlü karışımı da böreğin üzerine iyice yayın ve üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. Pişme işleminden sonra 15 dakika bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Ekstra Bilgi Bu tarifin harcına havuç ve kabağın yanı sıra patates koyanlar da vardır. Sizin hangi şekilde yapacağınız tamamen damak zevkinize kalmış. Ayrıca, dilerseniz hamurunuza biraz yoğurt ekleyerek daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! |