Peynirli Börek

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları için ya da gün masaları için hazırlanan börek tariflerinde peynirli harç kullanılarak yapılan böreklerin lezzeti arttırılabilir. Peynirli börek tarifleri hazır yufka ile yapılabileceği gibi el açması yufkalar ile hazırlanabilir. Börekler fırın ya da kızartma yöntemi ile pişirilebilir. Yağda kızartılan börekler çiğ börek olarak adlandırılmaktadır. Ancak yağda kızartılan börekler fazla kalori içerdiği için hanımlar tarafından fazla tercih edilmez. Yazımızın devamında sizler için hazırladığımız peynirli börek tariflerine ulaşabilir, misafirleriniz, eşinir ya da çocuklarınız için harika börekler yaparak onlara hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Peyniri Tepsi Böreği

Malzemeler

  • 6 adet taze yufka

İçi İçin

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Sos İçin

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta

Hazırlanışı

Peynirli börek yapımı için ilk önce böreğin sosu hazırlanır. Başka bir kabın içine peynir alınarak ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip harmanlanır. 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı tereyağı, süt ve 1 yumurta çukur bir kabın içinde karıştırılır. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Yağlanan tepsiye 1 adet yufka açılarak serilir. Hazırlanan sos yufkanın her tarafına sürülür. Diğer yufka birkaç parçaya bölünerek ilk yufkanın üzerine yerleştirilir ve sostan her tarafına sürülür. Üçüncü yufka yine parçalanarak tepsiye yerleştirilerek soslanır. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli harç yayılır. Diğer 2 yufka için de aynı işlemler uygulanarak peynirli harcın üzerine yerleştirilir. Son yufka tepsiye kapatılarak sarkan kısımları üzerine doğru katlanır. Börek kare olacak şekilde dilimlenir. Kalan sos böreğin üzerine eşit olacak şekilde dökülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısınan fırına börek verilir ve altı üstü eşit olacak şekilde kızartılır. Afiyet olsun.

Peynirli Üçgen Börek

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Kızartmak İçin

  • Yeteri kadar sıvıyağ

İçi İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • 1 tane yumurta

Hazırlanışı

Çukur bir kabın içine yoğurt, ılık su, 1 tane yumurta, tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ve maya ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Çukur bir kasenin içinde beyaz peynir çatal ile ezildikten sonra içine ince kıyılmış maydanoz eklenir ve harmanlanır. Tercihe göre baharat eklenerek iç harç tatlandırılabilir.

Mutfak tezgahı sıvıyağ ile hafif yağlanarak, mayalanan hamur tezgaha alınır. Hamurun üzerine hafif un serpildikten sonra merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açılır. Dikdörtgen açılan hamur ilk önce çok kalın olmayacak şekilde şeritler halinde kesilir. Daha sonra her şerit kare olacak şekilde kesilir. Her bir kareye hazırlanan peynirli harçtan eklenerek üçgen şekilde katlanır. Çatal sıvıyağa batırılarak üçgenlerin kenarları sağlamlaştırılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Katlanan üçgen börekler un serpilmiş bir tepsiye dizilir.

Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağa börekler atılarak her iki tarafı kızartılır. Kızaran börekler havlu kağıt serili bir tabağa alınarak servise sunulur. Afiyet olsun.

Peynirli Çıtır Börek

Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka

Sosu İçin

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • Tuz

Dışı için

  • Yeteri kadar galeta unu

İç Harcı İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pul biber ve nane

Hazırlanışı

Peynirli çıtır börek için yufkalar dört parçaya bölünür. Bölünen yufkadan 4 adet üçgen elde edilir. Böreğin iç harcı için yeteri kadar peynir çukur bir kabın içine alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve nane eklenerek karıştırılır. Ardından böreğin sosu hazırlanır. Sos için süt, yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt bir kabın içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Yufkadan elde edilen her bir üçgen hazırlanan sosa batırılır. Üçgenler sostan alınarak içine peynirli harç koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo börek tekrar sosa batırılır, ardından galeta unun batırılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Tüm üçgenler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Fırın 180-200 derecede ısıtılarak hazırlanan böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Peynirli Sigara Böreği

Malzemeler

  • 6 tane taze yufka
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İçi İçin

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Peynirli sigara böreği için ilk olarak sıvıyağ ve yoğurt çukur bir kabın içinde karıştırılır. Yufka mutfak tezgahına serilerek üçgen dilimlere kesilir. Peynir bir kabın içine alınarak ezilir. Üzerine maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Üçgen şekilde kesilen yufkalara ilk öce yoğurt ve yağlı karışımdan sürülür daha sonra hazırlanan harçtan koyularak sıkıca rulo şeklinde sarılır. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 1 adet yumurta sarısı tepsiye dizilen böreklerin üzerine sürülür. Fırın 180 derecede ısıtılarak börekler fırına verilir. Yaklaşık yarım saat kadar pişirilerek fırından alınır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 15.07.2018 16:06:42

Peynirli Börek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Peynirli Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan...
Büzgülü Börek
Büzgülü Börek
Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ...
Börek Yapımı
Börek Yapımı
Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y...
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b...
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y...
Çiçek Börek
Çiçek Börek
Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat...
Börek Şekilleri
Börek Şekilleri
Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ...
Bal Kabaklı Börek
Bal Kabaklı Börek
Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab...
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir...
Bulgurlu Börek
Bulgurlu Börek
Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,...
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli...
Börek Çeşitleri
Börek Çeşitleri
Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle...

 

Balkabaklı Börek
Cevizli Börek
Çarşaf Böreği
Börek Tarifleri Yufka
Çiğ Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çi Börek
Boşnak Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Bayat Ekmek Böreği
Açma Börek
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Börek Milföy Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Yapmanın Püf Noktaları
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek
Büzgülü Börek
Börek Yapımı
Elde Açma Pırasalı Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Çiçek Börek
Börek Şekilleri
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Popüler İçerik
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da, gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, a...
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za...
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları...
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya...
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ...
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski...
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018