Yalancı Boşnak Böreği'nin tarifini okuduğumda, onu yapmayı çok istedim. Malzemelerin hepsi benim evde var. Soğanı pembeleştirip kıymayı eklemek, bence en keyifli kısımlarından biri olacak. Yufkaların kat kat yapılıp iç harçla buluşması, ortaya çıkacak lezzet için çok güzel bir başlangıç. Üzerine yumurta sürmeyi unutmamak gerekiyor, çünkü o altın rengi oluşturacak. Fırından çıkar çıkmaz onu sıcak sıcak servis etmek de ayrı bir zevk olacak. Farklı alternatiflerle zenginleştirme fikri de çok hoş; özellikle beyaz peynir ve maydanoz karışımı denemek istiyorum. Susam serpmek de düşünülmesi gereken harika bir dokunuş gibi görünüyor. Umarım en kısa zamanda deneme fırsatım olur ve misafirlerime sunabilirim!
Yalancı Boşnak Böreği'nin tarifini okuduğumda, onu yapmayı çok istedim. Malzemelerin hepsi benim evde var. Soğanı pembeleştirip kıymayı eklemek, bence en keyifli kısımlarından biri olacak. Yufkaların kat kat yapılıp iç harçla buluşması, ortaya çıkacak lezzet için çok güzel bir başlangıç. Üzerine yumurta sürmeyi unutmamak gerekiyor, çünkü o altın rengi oluşturacak. Fırından çıkar çıkmaz onu sıcak sıcak servis etmek de ayrı bir zevk olacak. Farklı alternatiflerle zenginleştirme fikri de çok hoş; özellikle beyaz peynir ve maydanoz karışımı denemek istiyorum. Susam serpmek de düşünülmesi gereken harika bir dokunuş gibi görünüyor. Umarım en kısa zamanda deneme fırsatım olur ve misafirlerime sunabilirim!
Cevap yaz